5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Vali'den okulda şiddete çözüm

Samsun'daki okullarda 2005-2006 eğitim-öğretim sezonunda olduğu gibi gelecek dönemlerde de şiddet olaylarının yaşanmaması için konuya Anayasa'nın 58. maddesinde değinildiği gibi Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından multidisipliner bakış açısı getirildi. 

Samsun'da kısa bir süre önce göreve başlayan ve 2 liseli gencin kız meselesi yönünden başka bir liseli genç tarafından öldürülmesi olayıyla karşılaşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, yaşananların tekrarlanmaması için akademik, askeri, adli ve seçilerek göreve geldikleri kurumların temsilcilerini biraraya getirerek, Valilik'te toplantı düzenledi. Vali Güzeloğlu, ilk ve ortaöğretimdeki eğitime ilişkin sürecin salt eğitim birimleriyle değerlendirilemeyeceğinin son olayla açık bir şekilde ortaya çıktığına dikkat çekerek, "Çocuklarımızın kişilik ve kimlik gelişim süreçlerinin olması gerektiği yönde gerçekleşmesi için devletimizin tüm kurumlarıyla işbirliği içinde olup konuya multidisipliner açıdan yaklaşmamız zorunludur. Yaşadıklarımızın gelecek süreçte yaşanmaması için gerekenler yapılacaktır" dedi. 

Ortak bir çalışmayla eylem planı bütünlüğünde Samsun özelinde şiddete karşı çalışmayı gerçekleştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Güzeloğlu, "Gençliğimizin her açıdan en iyi şekilde yetiştirilmesi, yarınlara hazırlanması, kimlik ve kişilik gelişim süreçlerinin bu anlamda temel ve milli değerlerle buluşturulması asıldır. Şüphesiz sevgi kardeşlik ve işbirliği temelinde hem kendi heyecanlarının topluma ulaştırılması ve buluşturulması hem de kendi yaşıtları arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi de olması gerekendir. Son zamanlarda ülkemiz ve ilimizde buna aykırı tutum, yaklaşım ve ne yazık ki çok üzücü olaylar gerçekleşmiştir" diye konuştu. 

Samsun'da 2 liselinin bir başka liseli tarafından öldürülmesinin, üzerinde çok net olarak düşünülmesi ve çözüm üretilmesi gereken bir olay olarak karşılarına çıktığını vurgulayan Güzeloğlu, şunları söyledi:

"DERS ÇIKARMALIYIZ"
"Bu olaydan her kurum ve her kesim ders çıkarmalı. Özellikle ilk ve ortaöğretim çağındaki eğitime ilişkin sürecin toplumsal beklentilerin ve kişilik gelişiminin salt eğitim birimleriyle yönlendirilemeyeceği ve değerlendirilemeyeceği açıktır. Olay Anayasamız'ın 58. maddesinde belirtildiği gibi devletin tüm kurum ve birimlerinin temel görevleri arasında yer almaktadır. Bu açıdan bu değerlendirme toplantımız ön bir çalışma olarak bu yanıyla Samsun ili çalışma ve eylem planını tanımlayacak, bundan sonraki süreçle ilgili temel değerlendirme ve ölçütleri belirleyecek ve alt çalışma gruplarıyla geleceğe sürdürülebilir ve sürekli bir çalışma alanı oluşturacaktır. Başlayan bu süreçte Samsun'da özellikle eğitim çağındaki çocuklarımız ve üniversite dahil gençlerimizin hem geleceğe dönük beklentilerinin, kişilik ve kimlik gelişim süreçlerinin hem de eğitimle ilgili şüphesiz olması gerekenlerin yapılması yönünde önemli bir kazanım olacağını düşünüyorum." 

Şiddete çözüm bulmak üzere Vali Güzeloğlu Başkanlığı'ndaki toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Arslan Karanfil, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Dindar, OMÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yıldız Pekşen, Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, Yard. Doç. Dr. Ömer Böke, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Serdar Yücel, Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Alican Usta, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Muharrem Soylu, İl Genel Meclisi Başkanı Necati Demir, Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şube Müdürü Dr. Kaan Durukan, Emniyet Müdürlüğü Narkotik Amiri Başkomiser Alparslan İlter, İlk Kademe Belediye Başkanları Süleyman Kaldırım, Osman Genç, Temel Çalıkoğlu, Turan Çakır ve değişik kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 12:44:02
Güncelleme :10 Haziran 2006 Cumartesi 17:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?