2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Vali'den Otistik çocuklara ziyaret

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun'da Karadeniz'in en büyük Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin bu yıl içerisinde tamamlanacağını, Bafra ve Çarşamba ilçelerine Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin kurulacağını söyledi.


2 Nisan-2 Mayıs "Dünya Otizm Farkındalık Ayı" nedeniyle Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte Atakum Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek otistik çocuklarla beraber oldu. Ziyarette İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, Atakum Otistik Çocuklar Eğitim Merkez Okul Müdürü Mehmet İrfan Yetik, Okul Aile Birliği Başkanı Leyla Öztürk, okul öğretmenleri ve otistik çocukların aileleri de yer aldı. Otistik çocuklar Vali Güzeloğlu ve eşi Ayşe hanımı çiçeklerle
karşıladı. Güzeloğlu, okulu gezerek otistik çocuklarla muhabbet etti.
Atakum Otistik Çocuklar Eğitim Merkez Okul Müdürü Mehmet İrfan Yetik, okul olarak hedeflerinin öğrencilerin davranış bozukluklarını azaltmak ve bağımsız yaşam becerilerinin kazanılmasını sağlamak olduğunu, öğrencilerin sosyalleşmesi için gerekli çalışmaların yapılması adına otizm ve otistik çocukların topluma tanıtılması ve toplumun duyarlılığının arttırılmasını, velilerin yapılan eğitim ve öğretim faaliyetlerine aktif olarak katılmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
Öğrencilerden Hasan Can Güdül, konuklara "Valim" isimli şiiri okudu. Vali Hasan Basri Güzeloğlu öğrenci Hasan Can Güdül'e teşekkür ederek yanaklarından öptü. Okul Aile Birliği Başkanı Leyla Öztürk veliler adına yaptığı konuşmasında, Vali Güzeloğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisinin de otistik çocuğunun olduğunu ve Bafra'da oturduğu için ilçeye otistik okulunun yapılmasını istediğini söyledi.


Vali Hasan Basri Güzeloğlu, eğitebilir rahatsızlıkları nedeniyle çocukların yaşam becerilerini kazanması, yaşıtları ile aynı düzeyde bir eğitime ve gelişime konu etmeleri için otistik çocukların okulla buluşmasının çok önemli olduğunu söyledi. Samsun'da Atakum Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Okulu'nun fiziksel alt yapısının sınırlı olması nedeniyle eksikliğin giderilmesi için hayırsever Fahriye Kızılot adına başlayan ve Karadeniz'deki en büyük kompleks olacak Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi inşaatının bu yıl içerisinde tamamlanacağını belirten Vali Güzeloğlu, il genelindeki otistik çocukların tespiti ve çocukların eğitiminin konu edilmesi noktasında öncelikle Bafra ve Çarşamba'da da Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi kurulmasının talimatını verdiğini ifade etti. Vali Güzeloğlu, otistik çocukların eğitim ve kişilik gelişimine katkıda bulunacak atlar ve atlarla ilgili sevgisinin sağlanacağı tesisin kurulmasının da büyük bir şans olduğunu vurguladı.
Otistik çocukların aileleri adına Okul Aile Birliği Başkanı Leyla Öztürk, Vali Güzeloğlu ve eşi Ayşe hanıma çocuklarının resminin bulunduğu saat hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 15:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?