3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Vali'den Samsun standına övgü

ANTALYA VALİSİ'NDEN SAMSUN STANDINA ÖVGÜ

Antalya'da düzenlenen Anfaş Hetex 3. Sağlık, Termal ve Medical Turizm Fuarı'nda yer alan Sağlık Kenti Samsun standı, fuarın son günü Antalya Valisi Ahmet Altırparmak'ı ağırladı.

Açılış günü Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ziyaret ederek büyük ilgi gösterdikleri Samsun standını Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'la ziyaret eden Vali Altıparmak'a, Sağlık Kenti Samsun Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Altıntaş ve Genel Sekreter Uçkan Apak tarafından Samsun'un "Sağlık Kenti Vizyonu" hakkında brifing verildi.

Standı çok beğendiğini ifade eden Vali Altıparmak, şehrin genelini ilgilendiren bu tarz projelerde, şehrin önde gelen dinamiklerinin bir şirket yapısı altında birleşmeleri gerektiğini ve kendilerinin bunu Antalya'da uyguladıklarını söyledi.

Samsun'un böylesine bir stantla tüm sağlık aktörleriyle fuara katılmasının, şehrin sağlık turizmine verdiği önemin ve bu konudaki potansiyelin işareti olduğunu belirten Antalya Valisi, Samsun'un Türkiye'nin kuzeye açılan kapısı olduğunu, başta Rusya ve Türk Cumhuriyetleri olmak üzere, bir dönem sonra Karadeniz'e kıyı tüm ülkelere sağlık hizmeti sunabileceğini ifade etti.

Samsun standı temsilcilerine fuar izlenimlerini soran Vali Altıparmak, fuarın bir gıda ya da ekipman fuarı olmadığından çok yoğun bir katılım ve ziyaretçi sayısı olmasının beklenmediğini, ancak iş görüşmeleri ve yurtdışı bağlantılar için çok önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

3-5 Mart tarihleri arasında Türkiye'de sağlık turizmi konusunda tüm alt sektörleri bir araya getiren fuara, yerli ve yabancı olmak üzere 82 firma katıldı. Yurt içinden 5 bin, yurt dışından 600 civarında sağlık turizmi temsilcisi, firma, doktor ve sigorta şirketleri, asistan firmaları, klinik sahipleri ve dernek başkanlarından oluşan ziyaretçinin ağırlandığı fuarda, ABD, Almanya, Azerbaycan, Fransa, Hollanda, İran ve Rusya gibi ülkelerden 54 firma Türkiye ile sağlık turizmi konusunda bin 500'ün üzerinde iş görüşmesi yapacağı ifade edildi.

ANTALYA VALİSİ'NDEN SAMSUN STANDINA ÖVGÜ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 15:05:03
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 17:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?