2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Valilikten kömür açıklaması

Samsun Valiliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtımı yapılan kömürlerle ilgili iddialara cevap verdi.


Bazı basın organlarında yer alan, 'devlet tarafından dağıtılan kömürlerin CHP Atakum İlçe Başkanlığı'nın deposunda olduğu' yönündeki haberlerle ilgili kamu oyu bilgilendirildi. Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, imzasıyla yayınlanan açıklamada, vakıf aracılığıyla 2008-2009 kış sezonu için Atakum, Canik ve İlkadım merkez ilçeleri bağlı köylerde yaşayan 8 bin 300 fakir ve muhtaç aileye toplam 6 bin 200 ton kömür dağıtımını planlandığı, şuan kadar 4 bin 600 aileye toplam 3 bin 500 ton civarında kömür dağıtıldığı belirtildi.
Dağıtımlarla ilgili bu zamana da kadar hiçbir şikayetin ulaşmadığı belirtilirken, dağıtımların 5 ekip halinde her ekipte 1 kamu görevlisi başkanlığında ihaleyi alan şirket yetkilisi ve muhtar gözetiminde dağıtımların yapıldığı vurgulandı.
Bir hak sahibine dağıtılan kömürlerin CHP Atakum İlçe Başkanlığı'nda yer almasıyla ilgili yapılan araştırma hakkında şu ifadelere yer verildi: "Görevli kişilerce kömür hak sahibi M.E.'nin Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan ikametine götürülmüştür. Ancak hak sahibi ikamette bulunamaması nedeniyle CHP Atakum İlçe Başkanlığı binasının altındaki çay ocağında çalışan oğlu G.E.'e kömürler teslim edilmiştir. Teslim alınan kömürler çay ocağının deposuna geçici olarak taşınmış, buradan da aynı gün akşamı hak sahibi Muzaffer Er'in evine götürülmüştür. Konunun CHP Atakum İlçe Başkanlığı'yla hiç bir ilgisi yoktur." Fakir ve muhtaç vatandaşlara ayni ve nakdi yardımların çok hassas bir konu olduğu ve bu nedenle gerekli özenin gösterildiği belirtildi

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 09:22:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?