3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Valinin eşinden kansere savaş

SAMSUN VALİSİ HÜSEYİN AKSOY'UN EŞİ MEME KANSERİNE SAVAŞ AÇTI

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, il merkezi ve ilçelerde toplantılar yaparak kadınları meme kanserine karşı bilinçlendiriyor.

Hülya Aksoy, il genelinde yürütülen "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" kapsamında Salıpazarı ilçesinde kadınlarla bir araya gelerek 3 yıl sürecek proje hakkında bilgi verdi. Samsun genelinde 350 bin kadını meme kanseri muayenesi konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" kapsamında Salıpazarı ilçesinde 15-59 yaş arası kadınlar için bilgilendirme semineri düzenlendi. Ocak ayı başında Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde il genelinde uygulamaya başlanan proje kapsamında Salıpazarı'nda

sağlık görevlileri tarafından meme kanseri ve kendi kendine meme muayenesi konularında bilgi verildi. Toplantıya Salıpazarı Kaymakamı Arif Karaman'ın eşi Pınar Karaman ile birlikte katılan Hülya Aksoy, kadınlardan meme kanseri konusunda duyarlı olmaları için söz aldı. Salıpazarlı kadınların ilgisinden memnun olduğunu belirten Hülya Aksoy, "Kadın sağlığı bizim için çok önemli. Çünkü kadın ailenin temel taşıdır. Ailesine, eşine, çocuğuna, evine en fazla fedakarlığı gösteren kadındır. Kadınların bu yüzden

sağlıklı olması ve bilinçlenmesi gerekiyor. Bu program kadınların bilinçlenmesi için hazırlandı. Burada öğrendiklerini kendi kendinize uygulayın ve bilmeyenlere öğretin" dedi.

Proje kapsamında hedeflerini açıklayan Pınar Karaman, "Bizim hedefimiz 15 ile 59 yaş arasındaki bütün kadınlara ulaşmak. Ulaştıktan sonra bütün kadınların her ay düzenli olarak kendi kendilerine meme muayenelerini yapabilmeleri için onlara eğitim vermeyi, aynı zamanda da kadın hastalıkları ile ilgili kendilerine bilgi vermeyi hedefliyoruz. Umuyorum ki, bu projenin sonunda hedefimiz olan 5 bin 970 kadının tamamına ulaşırız, meme kanseri ve kendi kendine meme muayenesi konusunda onları bilinçlendiririz" diye konuştu.

Programa katılan kadınlara ebe Tuba Akdemir ve Fatma Danışman Hacıeyüpolu tarafından meme kanseri ve kendi kendine meme muayenesi konularında bilgiler verilirken, sağlık görevlileri tarafından programa katılanlara meme muayenesi yapıldı.

SAMSUN VALİSİ HÜSEYİN AKSOY'UN EŞİ MEME KANSERİNE SAVAŞ AÇTI
SAMSUN VALİSİ HÜSEYİN AKSOY'UN EŞİ MEME KANSERİNE SAVAŞ AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 15:35:01
Güncelleme :18 Ocak 2011 Salı 18:56:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?