2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Vali'ye 'Barasco' şikayeti

Samsun Terme Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Zekai Cengiz Demirtürk, 'Borasco Elektrik Şirketi'nin ilçede yapmayı düşündüğü doğalgaz santralinde köylülerin arazilerine farklı fiyatlar vermesini Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na şikayet etti.
Terme TSO Başkanı Zekai Cengiz Demirtürk ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Demirtürk, ilçedeki sorunlarından bahsetti. 'Borasco Elektrik Şirketi'nin ilçede yapılması düşünülen doğalgaz santraliyle ilgili bazı köylülerin yanına geldiğini ve sıkıntılarını ilettiğini açıklayan Zekai Cengiz Demirtürk, "Barosco şirketi, bir takım arazilerin dönümü 40 bin TL, bazı arazilere ise 20 bin TL fiyat veriyor. Köylülerde kendi aralarında avukat tuttu. Kendilerine aynı
fiyattan verilmesini istiyorlar. Ben de onların aracılığıyla size bilgiyi aktardım. Amacımız bunun hukuka gitmeden ufakta olsa bu sorunun çözülmesidir. Ayrıca, Borasco firması zararlı yönünde olduğu şeklinde haberler çıktı. Biz zararlı olup olmamasını inceleteceğiz. Zararlıysa karşı dururuz. Ancak yararlıysa memleketimize kucak açarız. Biz bunu araştıracağız. Memleketimize yatırım için gelenlerin başımızın üstünde yeri vardır" dedi.
Terme'nin Samsun'un sahil kesiminde Karadeniz açılımı ölçeğinde büyük bir potansiyeli olan önemli bir ilçe olduğunu kaydeden Vali Güzeloğlu, ilçenin gelecekte yatırımlarla daha gelişeceğini belirterek, Demirtürk'ün isteğiyle ilgili konuya değinmedi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 15:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?