4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Vatan Bilgisayar Samsun'da

VATAN BİLGİSAYAR SAMSUN'DA

Türkiye'de teknoloji perakendeciliğinin öncü isimlerin olan Vatan Bilgisayar, Karadeniz'de 2. yatırımı Samsun'a yaptı.

Vatan Bilgisayar, Türkiye'de 22., Karadeniz'de Trabzon'un ardından 2. mağazasını Samsun'da açtı. Samsun şehir merkezine 4 kilometre uzakta Kutlukent mevkisinde 2 bin metrekarelik bir alanda 80 kişinin istihdam edildiği Samsun Hiperstore'de yüzlerce markaya ait küçük ev aletlerinden televizyona, bilgisayarlardan müzik aletlerine kadar çok sayıda ürün bulunuyor.

Türkiye'de ilk defa Taksim Elmadağ'da 1983 yılında bilgisayar mağazasını açtıklarını ve bugün 22. mağazanın açılışını Samsun'da gerçekleştirdiklerini belirten Vatan Bilgisayar'ın sahibi Hasan Vatan, "Karadeniz'in bizim için bir özelliği var, 'Vatan Artık Vatanında' sloganı ile Samsun'a gelmiş olduk. Samsun, bölgenin önemli bir üssü. Bize göre en yüksek iş yapabileceğimiz yer olduğunu düşündüğümüz için buradayız" dedi.

Samsun mağazasını büyük rakamlara mal etmediklerini söyleyen Hasan Vatan, "Biz burayı 400 bin dolar gibi bir rakamla açtık. Herkesin hava attığı rakamları harcamadık, akıllıca giderek uygun fiyatlarla açtık. Zaten bir firma 15 milyona bir yer açıyorsa bir firma o rakamı müşterisinden çıkartması lazım, o zaman da her şeyi çok pahalıya satması lazım. Biz kira bile ucuz olsun diye şehir dışına işyerimizi açıyoruz. Şehir içerisinde daha yüksek fiyata da yer tutulabilirdi ama bu müşteriye yüksek fiyat olarak

yansırdı. Ayrıca burada 80 kişiyi istihdam ediyoruz" diye konuştu.

VATAN BİLGİSAYAR SAMSUN'DA
VATAN BİLGİSAYAR SAMSUN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 14:05:03
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 14:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Caner Yiğit IP: 88.248.22.xxx Tarih : 17.04.2010 09:42:44

Tüm Karadenize ve Samsun Halkına Hayırlı Olması Dileklerimle..Caner Yiğit ..