2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Vatandaş mağdur edilmeyecek

ECZACILAR VATANDAŞLARI MAĞDUR ETMEYECEK

Samsun Eczacılar Odası Başkanı Arman Üney, 4 Aralık Cuma günü yapılacak kepenk kapatma eyleminde halkın mağdur olmaması için nöbetçi eczane sayısının artırılacağını belirtirken, özellikle kronik hastaları, ilaçlarını şimdiden almaları konusunda uyardı.

Sağlık Bakanlığı'nın, 4 Aralık 2009 tarihinden itibaren kamu kurum ıskontolarını yüzde 11'den yüzde 24'e çıkartma kararı almasından sonra harekete geçen odalar, hükümetin bu kararından geri adım atması için kepenk kapatma eylemi yapacak.

Samsun Eczacılar Odası'nda, 4 Aralık Cuma Günü gerçekleştirilecek kepenk kapatma eylemi nedeniyle değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan Samsun Eczacılar Odası Başkanı Arman Üney, eczacılar üzerinden tasarruf sağlanmasını kesinlikle kabul etmediklerini söyledi. İlaç fiyatlarının düşmesine karşı olmadıklarını, bunu olumlu karşıladıklarını, sadece meslek haklarının kendilerine ödenmesini istediklerini belirten Üney, eczacılar olarak sorumluluklarını bilerek eczacılık hizmeti

vermeye devam edeceklerini kaydetti. Alanlarındaki hizmetin bir bedeli olduğunu ve bu bedeli eczalılar olarak kendilerinin ödemeyeceğini ifade eden Üney, "Bölgemizde eczacılar 6 yeşil kart ödemelerini almadan yeşil kartlılara ilaç vermeye devam ediyorlarsa, hastanelere bağlı birçok kurumlardan ödemelerini almadan ilaç vermeye devam ediliyorsa, ecza depolarından 15 gün ödemeli ilaçlar alınırken, SGK'dan 105 gün sonra ödeme yapılıyor, biz yine ilaç veriyorsak, bu süreçte kredi kullanarak ayakta duran eczacılar hastaları mağdur etmeyecektir" dedi.

4 Aralık Cuma kepenk kapatacaklarını vurgulayan Üney, "Nöbetçi eczane sayısını artıracağız. Her eczanede 10 eczacı takviye olarak diğer eczacılara yardım edecek. Özellikle kronik hastalığı bulunanların şimdiden ilaçlarını almalarını tavsiye ediyoruz. Eczaneler halkın eczaneleridir, bu süreçte halkımız bize destek verecektir" diye konuşu.

Üney, eczacıların 100 liradan aldığı ilaçları uygulama ile 60 liradan satacağını, 2004 yılından buyana 10 birim kazanımı olan eczacıların 7 birimlerini kaybedeceğine dikkat çekti.

ECZACILAR VATANDAŞLARI MAĞDUR ETMEYECEK
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 16:19:05
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 17:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?