6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Vatandaş sevinçten çıldırdı

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri 4. maçında Hırvatistan'ı 4-2 mağlup eden A Milli Takım, Samsunluları sokaklara döktü.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Sevgi Parkı'na milli maç için 5.5x4.5 metrelik dev ekran kurdu. Bir arada kenetlenen vatandaşlar dev ekranda milli heyecanı yaşadı. Şehrin değişik noktalarında sinevizyondan milli maç yayını yapılırken, büyük heyecan yaşandı. Hırvatistan'ın son dakika gölünün ardından, vatandaşlar evlerine gitmek için dağılırken gelen beraberlik gölü, üzüntünün yerini sevince bıraktı. Birbirlerinin üzerine atlayan ve omuzlarına alan vatandaşlar penaltı atışlarını gözleri kapalı izledi.
4-2'lik galibiyetin ardından vatandaşlar çıldırırcasına sevinç gösterisi yaptı. Şehirde uzun konvoylar oluşturuldu. Ellerinde Türk bayraklarıyla vatandaşlar şehir turu atarken, şehrin en işlek caddelerinden olan İstiklal Caddesi'ni vatandaşlar trafiğe kapadı. Meşalelerle tezahürat yapıp, yarı final sevincini kutlayan taraftarlar ayrıca müzik eşliğinde de oynadı.
Şehrin çeşitli noktalarında da havai fişekler ile kutlama yapıldı. Adeta çıldırmış gibi eğlenip sevinç gösterileri esnasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Yüzlerce vatandaş cadde üzerinde toplandı ve hep birlikte 'Türkiye' diye bağırarak birlik ve beraberlik örneği sergiledi.

...
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 04:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?