4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Vatandaşın sağlığı ile oynuyorlar

Balık sezonunun başlamasıyla birlikte Samsun’da köşe başları seyyar balıkçılarla dolmaya başladı. Seyyar satıcıların sağlıksız şartlarda balık satışlarını sürdürmesi ise tepkilere neden oldu. Özellikle, 100. Yıl Bulvarı üzerinde inşaatı süren bir binanın tam altında, sağlıksız şartlarda balık satışı yapan seyyar satıcı, vatandaşlara, "Bu kadarı da fazla" dedirtti.

Temmuz 2004’te çıkan Su Ürünleri Yönetmeliği’ne göre, balık halinde balık giriş ve çıkışlarının sıkı kontrol altında tutulması ve sağlıklı ve hijyenik şartlarda balık satışının yapılması gerekmesine rağmen bu kurallara uyulmaması dikkat çekti.

Seyyar satıcıların açıkta balık satması karşısında önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, "Yeni balık satış noktaları oluşturulmalı. Tarım İl Müdürlüğü ve Belediye Zabıta Ekipleri balıkçıları denetlemeli. Bulvar üzerinde belirlenecek yerlere ve Kültür Parkı etrafına balık satış noktaları yapılmalı. Seyyar balık satıcılığı tarihe karışmalı" dedi. Bu arada, Derbent mevkii ve Ankara Yolu Derecik mevkiine balık hali yapılması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

samsun
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 17:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?