6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Vekalet karmaşası sona ermeli

Türk Eğitim-Sen Samsun 1 No'lu Şube Mali Sekreteri Birol Esen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulları 6 yıldır süren vekalet karmaşasından, haksızlıktan kurtarması gerektiğini söyledi.


Okullarda yaşanan atama soruyla ilgili açıklamalarda bulunan Birol Esen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın milyonlarca öğrencisi, 100 binlerce öğretmeni ile doğrudan dolaylı 72 milyona hitap eden bir bakanlık olduğunu, mevcut 65 bin okulun yarısına yakınının halen vekaletlerle yönetildiğini kaydetti. 6 yıldır ihtiyaçları karşılayacak, hukukun ve eğitim çalışanlarının mutabakatına dayanan bir yönetmeliğin hazırlanmadığına dikkat çeken Esen, "Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin geleceğini belirleyecek en önemli bakanlıktır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetici atama yönetmeliği ile ilgili, daha önce iptal edilmiş bulunan EK 2 değerlendirme formu yeniden düzenlenerek yayınlanmıştır. Atamaların yapılabilmesi için gerekli 2008/74 sayılı genelge de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Şimdi sıra, valilikler tarafından duyuruların yapılmasına gelmiştir. Valiliklere, her kademe yöneticilik için ayrı ayrı duyuru yapma veya topluca duyuru yapma konusunda yetki verilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulları 6 yıldır süren vekalet karmaşasından, haksızlıktan kurtarması gerekiyor" dedi.


"Bütün açık kadrolar mutlaka duyuruya çıkarılmalıdır" diyen Esen, "Kamuoyununun beklentisi önce okul müdürlerinin açılması yönündedir. Kamuoyunun bu beklentisi bir an önce karşılanmalıdır. Aksi halde Samsun ilindeki öğretmenler arasındaki motivasyon bozulacak ve onun adamı bunun adamı kavgası yeniden başlayacaktır. Atama ile ilgili genelge yayımlandığı ve duyuru aşamasına gelindiği halde, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine, kaymakamlıklara görevlendirme taleplerinde bulunulduğu, resmi-gayrı resmi yollarla girişimlerin olduğuna dair duyumlar almaktayız. Türk Eğitim-Sen olarak konunun takipçisi olduğumuzun ve yasal bütün yolları kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 19:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?