4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Vekiller tiridine bandı

MİLLETVEKİLLERİ TİRİDİNE BANDI

AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk ve AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Samsun'un Havza ilçesine Bağlı Ilıca beldesini ziyaret etti.

Milletvekillerini Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ilıca Belediye Başkanı Erol Pepeç, AK Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan, İl Genel Meclis Üyesi Veli Kurt ve partililer karşıladı. Ilıca Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde kendilerini bekleyenler ile bir araya gelen vekiller, ilk olarak kendileri için hazırlanan kaz tiridinin tadına baktılar. Yenilen yemeğin ardından belediye başkanları milletvekillerine Havza ve Ilıca'nın sorunlarını aktardı. AK Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan, özellikle ilçede yaşanan doktor sıkıntısını ile getirerek, Milletvekili Öztürk'ten yardım talep etti.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Samsun-Ankara karayolu üzerine yapılan Dörtyol geçişinin güzelleştirilmesi ve çevre düzenlemesi ile ilgili hazırlanan proje hakkında bilgi verdi. İkiz, "Havza'nın inci kolyesi olarak nitelendirdiğimiz bu üstgeçidin çevre düzenlemeleri tamamlandığında ilçemiz, gerçek manada şehir görünümüne kavuşacaktır. Ayrıca bu proje, AK Parti'nin bu bölgedeki prestij projelerinden bir olarak bu ilgi ve alakayı hak ediyor" dedi.

Ilıca Belediye Başkanı Erol Pepeç de beldelerinin sorunlarını dile getirdi ve Ilıca'daki sıcak su kaynağının değerlendirilmesi konusunda yardım istedi.

Daha sonra Samsun Milletvekili Fatih Öztürk ile Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, gündemdeki demokratik açılım ve Ergenekon soruşturması ile ilgili soruları cevapladı. Milletvekili Öztürk demokratik açılım ile ilgili olarak, “Bizler bu ülkede artık şehit cenazeleri görmek istemiyoruz. Bu yüzden bu açılımı birilerinin yapması gerekiyordu. Kimsenin cesaret edemediğini AK Parti hükümeti olarak yaptık. Yaşanan tepkilerin sebebi de budur" diye konuştu.

Milletvekili Hamarat ise, "Bu sürece karşı çıkanlar oradaki kaos ortamından nemalanan kişilerdir. İşin ilginç yanı bu açılıma karışı olanlar Kürt milletinin çıkarlarını savunduklarını iddia edenlerdir. Bunu anlamakta zorlanıyorum" şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİ TİRİDİNE BANDI
MİLLETVEKİLLERİ TİRİDİNE BANDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 17:42:01
Güncelleme :3 Ocak 2010 Pazar 17:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?