2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Velilere karne açıklaması

Samsun İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, "Karne, çocuklarımızın nasıl bir insan olduklarını değil, onların derslerindeki durumlarını gösteren belgedir.
Çocuğunuza karşı hissettiğiniz duyguyla karnedeki notları kıyaslamayın" dedi.
 

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, 2008-2009 eğitim-öğretim döneminin kapanmasıyla ilgili olarak mesaj yayınlayarak öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulundu. Nas, 2008-2009 eğitim-öğretim yılı adına yaşanan son günlerde, öğrencisi olan her evde heyecan ve tatlı bir telaş yaşandığını, kimi öğrencilerin sınav sonuçlarını beklerken kimileri de tatil planları yaptığını ve öğrencilere verilecek olan karneler, öğrencilerin bir eğitim-öğretim boyu okul yaşantısındaki performansının değerlendirmesi
olacağını söyledi.

Nas, "Başarı, birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen olgudur. Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Bu faktörlerin tamamı vazgeçilmez öneme sahiptir ve ancak hepsi bir arada olduğunda başarı mümkün olacaktır. Başarılı olmanın belki de en önemli aşaması kendine güvenmedir. Tatiller dinlenmeyi hak ettiğiniz dönemlerdir. Bütün bir yılın yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır.

Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Bunun için tatil sürecinde sizi dinlendirecek ve eğlendirecek aktivitelerin yanı sıra zayıf olduğunuz konularda kendinizi geliştirmelisiniz. En önemli takviye ve moral depolarından birisi de şüphesiz ki kitap okumaktır. Kitap okumak, problemlerin ve sıkıntıların kaynağını kurutur" dedi.
 

Tahsin Nas, öğrenci velilerine bazı uyarılarda bulunarak, "Karne, çocuklarımızın nasıl bir insan olduklarını değil, onların derslerindeki durumlarını gösteren belgedir. Karneleri değerlendirirken bu bilinçle hareket etmelisiniz. Onların kişiliklerini zedeleyici ve öz güvenlerini yitirmelerine yol açacak yaklaşımlardan mutlaka sakınmalısınız. Çocuğunuza karşı hissettiğiniz duyguyla karnedeki notları kıyaslamayın. Biz ülkemizde yetişen her gencimizin eğitim almasını ve bu alanda ilerlemesini temenni
ediyoruz.

Hiçbir gencimizin heba olmasını, akranlarından daha az eğitim almasına vicdanlarımız kesinlikle müsaade etmez. Gençlerimizin eğitimlerini sürdürmeleri, imkanları yeterli olmayanlara fırsat tanımak için çaba sarf etmenin hepimizin ortak görevi olduğunu da asla unutmamamız gerekir" diye konuştu.
 

Meslektaşları olan öğretmenlere de bazı öğütlerde bulunan Nas, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedeflerin eğitim yoluyla gerçekleşebileceği gerçeğini daima diri tutmaları gerektiğini ifade ederek, "Bugün sınıflarda biz öğretmenlerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmayı bekleyen öğrenciler, yarın ülkemizi daha iyi seviyelere taşımak için bayrağı hepimizden devralacaklardır.

Unutmayalım ki eğitim iyi yetişmiş eğitimcilerle mümkündür. Çocuklarımızı sevgiyle beslemek, çağdaş eğitimin gerekleri doğrultusunda yetiştirmek ve bir sonraki okul hayatına en iyi şekilde hazırlamak mesleğimizin erdemlerindendir" şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 19:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?