2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Velilerin domuz gribi korkusu

SAMSUN'DA 28 BİN ÖĞRENCİ OKULA GİTMEDİ

Samsun'da Kurban Bayramı öncesi son verilere göre, 28 bin öğrencinin domuz gribi nedeniyle okula gitmediği öğrenildi.

Samsun'da domuz gribi nedeniyle 4 kişi hayatını kaybederken, pandemik (H1N1) virüsü yüzünden veliler çocuklarını okula göndermiyor. 250 bin öğrencisi bulunan Samsun'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre, bayramdan önce 28 bin öğrencinin okula gitmediği öğrenildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, Kurban Bayramı öncesinde yaşanan artışta bayramın etkisinin de bulunduğunu, ortalama günlük devamsızlıkların toplam öğrenci sayısının yüzde 10-12'sine denk geldiğini söyledi. Ortalama günlük 20 bin öğrencinin domuz gribi nedeniyle rapor alıp okula gelmediğini ifade eden Koç, "Okullarımızda her türlü tedbiri alıyoruz. Kış uzun. Çocukları okula göndermemek, devamsızlık yapmalarına olanak sağlamak çözüm değil. Hasta olan çocukların tedavilerinin evlerinde yapılması için gerekli çalışmaları ve kolaylığı sağlıyoruz. Çok aşırı yoğunluk yok. Veliler endişe nedeniyle çocuklarını okula göndermeyebiliyor. Endişeye kapılacak bir durum yok. Okullarımızda sağlık kontrol altında. Velilerimiz çocuklarını okula gönderebilirler" dedi.

Hülya Ertürk Koç, Samsun'da 250 bin öğrenciden yüzde 7'sinin velisinin domuz gribi aşısı yaptırmak için izin verdiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 18:27:05
Güncelleme :1 Aralık 2009 Salı 18:32:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?