3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Vergi affı süresi uzatıldı

VERGİ AFFI SÜRESİ UZATILDI

Atakum Belediyesi Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatma Arıcı, çeşitli vergi borçları nedeni ile belediyeye borçlu olan mükelleflerin aftan yararlanmak için geçerli olan sürenin bu ay sonuna kadar uzatıldığını söyledi.

Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen yasa ile belediyelerin halktan alacakları olan emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergileri, idari para cezalarının faiz ve gecikme zammı kısmına da af getirildiğini söyleyen Fatma Arıcı, “Bu kanun SSK ve maliyeye olduğu kadar belediyeye ait borçlara da düzenleme getirmektedir. Herkes bilsin ki bu af belediyeye olan borçları da kapsamaktadır. Belediyemize gelip eski borçlarını tekrar hesaplattıranlar, görüyorlar ki faiz borçları azalıyor. Bize borçlu olan mükellefler bir an önce belediyemize gelerek borçlarını tekrar hesaplattırsınlar. 'Benim borcum çok, ödeyemem' demesinler. Çünkü yeni yasa ile birlikte hem faiz yükleri hafifleyecek hem de 36 aya varan taksitlerle borçlarını ödeme imkanı bulabileceklerdir. Üstelik bu affın süresi mayıs ayı sonuna kadar uzatılmıştır” dedi.

Öte yandan mayıs ayının gelmesi ile birlikte mükelleflerin yıl içerisinde ödemesi gereken çevre temizlik, emlak vergisi gibi ödemelerinin ilk taksitlerini yatırma zamanının da geldiğini hatırlatan Başkan Yardımcısı Arıcı, “Bu nedenle, mükelleflerimizin her hangi bir sıkışıklık yaşamaması için Çatalçam veznemizi, ek olarak Atakent veznemizi de hizmete soktuk” şeklinde konuştu.

VERGİ AFFI SÜRESİ UZATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2011 Çarşamba 10:43:04
Güncelleme :4 Mayıs 2011 Çarşamba 10:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?