2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Vergi borcu açıklaması

Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, 'kapanan dükkana vergi cezası kesildiği' iddiasıyla ilgili olarak, "Mükellefin 13 bin 665 bin TL olan borcu, dükkanın açık kalan 11 aylık süre içerisindeki vergi ve faiz borcudur" dedi.


Selahattin Bozel isimli şahsın 'kapattığı dükkana vergi cezası kesildiği' iddiasıyla ilgili olarak basında çıkan haberler üzerine açıklama yapan Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, Bozel'in iddiasının doğru olmadığını söyledi. Bozel'in 23 Ocak 2004 tarihinde işe başlama bildirimi verdiğini belirten Şuayip Sevgi, bildirim ekinde nüfus cüzdan fotokopisi, ikametgah senedi, imza beyannamesi ve kira kontratının bulunduğunu kaydetti. 3 Mart 2004 tarihinde ise Selahattin Bozel'in vergi levhası almak için kendilerine müracaat ettiğini ve vergi levhasının tasdik edilerek Bozel'e verildiğini dile getiren Sevgi, şu açıklamayı yaptı: "Mükellef, 31 Mart 2004 tarihinde anlaşmalı matbaaya 2 cilt fatura bastırmıştır. 23 Mart tarihinde ödeme kaydedicisi cihaz almak üzere talepte bulundu. Aynı tarihte de kendisine izin yazısı verildi. Ayrıca mükellef beyannamelerini vermemesi üzerine yoklamaya sevk edildi. Bununla birlikte 3 Ocak 2005 tarihinde ise işyerinin kapalı olduğu tespit edildi. Daha sonra 12 Ocak 2005 tarihinde Selahattin Bozel'in bildirdiği adrese göre ikametgah adresi yapıldı. Muhtar tarafından mahallede Selahattin Bozel adında bir kişinin oturmadığı öğrenildi. 31 Mayıs 2005 tarihinde Bozel'in işyerinde yapılan yoklamada ödevlinin adresinde olmadığı, işyerinin kapalı olduğu tespit edildi. 15 Mayıs 2005 tarihi itibariyle aynı işyerinde dairemizin başka mükelleflerinin işe başlaması üzerine 1 Mart 2005 tarihi itibariyle resen terk işlemi yapıldı. Dükkanı kapattıktan sonra Bozel'in 13 bin 665 bin TL olan borcu, dükkanın açık kalan 11 aylık süre içerisindeki vergi ve faiz borcudur. Dükkanın kapanmadan bu zamana kadar olan vergi borcu değildir. 11 aylık çıkan vergiler takdir komisyonunca takdir edildi. Tebligatlar ilanen yapıldı. Merkezi sorgulamanın ardından son ikametgah tespit edildi. İlanı yapılmayan tebligatlar Bozel'in ikametgah adresine gönderildi."
Selahattin Bozel'in dün 2 sefer yanına geldiğini kaydeden Şuayip Sevgi, Bozel'in kendisine dükkanın 11 ay değil, 2 ay süreyle açık kaldığını söylediğini ifade etti. Sevgi, "Benim yanıma gelen Bozel, 'ortağım 2004 yılında 60 bin TL beni dolandırdı. 2 sonra dükkanı kapattım' dedi. Bunun üzerine Bozel'e yardımcı olmak adına, 'kendisini dolandıran ortağının o tarihe ilişkin bir polis tutanağı varsa, soygun tarihi itibariyle 2 aylık mükellef borcunu çıkaralım' dedim. Ama Bozel, böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Biz bu konuda yardım yapmak istedik" diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 12:14:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?