2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Vergi dairesinden hatırlatma

Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı’nca, 2009 yılı motorlu taşıtlar vergisi 1. taksit ödemesinin 31 Ocak’ta sona ereceği hatırlatıldı.


Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, Gelir İdaresi Başkanlığı Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin eksik yada fazla ödenmemesi ve tahsilatın kayıtlara girmemesi gibi durumların önüne geçmek için www.gib.gov.tr adresi aracılığıyla kredi kartı ile ödeme sistemine geçildiğini kaydetti.
2009 yılı motorlu taşıtlar vergisi 1. taksit ödemesinin 31 Ocak’ta sona ereceğini hatırlatan Sevgi, yeni uygulamaya giren sistem ile artık ruhsat alarak bankaya gitme gereğinin ortadan kalktığını, internet sitesinden aracın plakası ve tescil tarihin girilmesinin yeterli olacağını belirtti.


Ödemelerin son güne bırakılmamasını isteyen Sevgi, "İl merkez ve ilçelerde Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nce yapılan araç fenni muayeneleri, Tüvturk Taşıt Muayene İstasyonları Yapım İletişim A.Ş. tarafından yapılmaktadır. Samsun merkez Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü araç muayene istasyonlarınca muayeneler yapılmakta. Motorlu Taşıt Vergisi ve trafik idari para cezası bulunmayan mükelleflerin vergi dairelerinden ilişik kesme belgesi almaksızın doğrudan araç muayene istasyonlarına giderek işlem yapabilir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 20:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?