6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Vergi Haftası kutlamaları

Samsun'un Bafra ilçesinde, '19. Vergi Haftası' kutlamaları kapsamında tören ve bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.

Vergi Haftası kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle başladı. Törende Bafra Vergi Dairesi Müdürü Kenan Derinkök ve Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Bafra Temsilcisi Recep Uzun tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Bafra Vergi Dairesi Müdürü Kenan Derinkök yaptığı konuşmada, kamuoyunda sağlıklı bir bilgi bilincinin oluşturulması, verginin tüm kurumlarca benimsenmesi ve her kurum ve kuruluşlar tarafından ödeme amacının artırılması amacıyla 1990 yılından buyana Vergi Haftası'nın kutlandığını belirtti.

Derinkök, "Bilindiği gibi Vergi Haftası, vergilerin bilinçli olarak artırılması, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri ülkenin yönetiminde olan çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vatandaşlarımızın vergi konusundaki, görüş ve önerilerinin alınması, haksız rekabetlerin önlenmesi, kayıt dışı ekonominin, kayıt altına alınması ve vergi politikalarının sağlanması çalışması yapılmaktadır. Vergi; kamusal bir hüküm ve ülke kalkınmasıdır" dedi.

Bafra Vergi Dairesi Müdürü Kenan Demirkök, Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Bafra Temsilcisi Recep Uzun ve beraberindeki heyet, Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy ve Esnaf Kefalet Odası Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ziyaret ederek Vergi Haftası çerçevesinde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kaymakam Dınkırcı, Bafra'da 7 bin 632 mükellefin bulunduğunu, 6 bin 743 mükellef heyetin ise bir bütünü arz ettiğini, ülkenin gelişmesi için vergiye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş ise vergilerin zamanında ödenmesi gerektiğine işaret ederek, "Silahlı Kuvvetlerimiz bugün Kuzey Irak'ta hain güçlere karşı harekete geçmişse, vergilerden toplanan, ayrılan paylarla elde edilen silah güçleriyle, bugün mücadele etmektedir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 12:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?