6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Vergi rekortmenlerine ödül

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye'nin geleceğini inşa edecek özel sektördür, müteşebbistir" dedi.


Cumhurbaşkanı Gül, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) 106 ve 107. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen yüksek düzeyde vergi ödeyen ve ihracat yapan üyelere yönelik ödül törenine katıldı. Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekilleri Suat Kılıç, Ahmet Yeni, Mustafa Demir, Birnur Şahinoğlu, askeri, mülki, adli ve siyasi erkan, sivil toplum örgütleri temsilcileri, belde ve içle belediye başkanları ve iş adamları hazır bulundu.


"Bugün sizlerle beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" diyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ben buradan büyük bir heyecan ve büyük bir güvenle döneceğim. Buradaki güzelliklerin bütün Anadolu'ya yayılması gerekir. Bugün yaptığım bütün toplantılarda geleceğe olan güveni gördüm. Ufku geniş, hayalleri geniş bir çevre gördüm, Samsun gördüm. Bundan iftihar ettim. Samsun, doğalgaz hatlarıyla, enerji hatlarıyla, Türkiye'nin önemli alt yapısına sahip ilimizdir. Ayrıca müteşebbis ruhu da var. Bu gördüğümüz tabloyu birçok yerde göremiyoruz. Samsun ayrıca, Türkiye'nin kuzeye açılan bir ilidir. Bütün Karadeniz'in en önemli merkezlerinden biridir" diye konuştu.


İş dünyasına gerçekten çok önem verdiğini hatırlatan Gül, iş adamlarına övgüler yağdırdı. Gül, "Bir ülkenin en büyük zenginliği, onun müteşebbis ruhlu insanların çok olmasından kaynaklanır. Her şeyin başı müteşebbis insanlardır. Onun için iş dünyasının değerini çok iyi biliyorum, takdir ediyorum. Daima onların yanında olmaya ve problemlerini çözmeye çok çok önem gösteriyorum. Bütün hükümetlere tavsiyem şudur: Çünkü sizin başarınız, Türkiye'nin başarısı olacaktır. Artık devlet şirketleri yok. Devlet şirketleri ile övünmüyoruz. İhracatımız 130 milyar dolara yaklaştı derken, özel sektörün ihracatından bahsediyoruz. Türkiye'nin geleceğini inşa edecek özel sektördür, müteşebbistir. Ben onun için 'bugün bana vergi töreni var, çok vergi verecek iş adamlarına plaketlerini verir misiniz' dendiğinde memnuniyetle kabul ettim. Bizler taktir edeceğiz ki, teşvik edeceğiz ki, sizler de bütün marifetlerinizi gösteresiniz" şeklinde konuştu.


Samsun TSO Başkanı Adnan Sakoğlu, geleneksel olarak düzenlenen ödül töreninde amaçlarının Samsun TSO olarak dünyaya, Türkiye'ye ve Samsun'a hangi perspektiften baktıklarını, devletin en üst düzey temsilcileri ile paylaşmak olduğunu söyledi. Türkiye'nin dünyanın 17. büyük ekonomisi olduğunu hatırlatan Sakoğlu, "Bu başarı çok zorlu bir süreç sonunda 85 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca adeta ilmek ilmek dokunarak elde edildiği unutulmamalıdır" dedi.


Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan iş adamlarını kutladı. Samsun ekonomisinin en güçlü ilk 10 ilin arasına girmesine hedeflediklerini kaydeden Vali Güzeloğlu, "Samsun gelişirken, ülkemiz de gelişecektir" diye konuştu.


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, sosyal projeler hakkında ve kentlerin ekonomik gelişmeleri konusunda bilgi verdi. Başkan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendilerine pozitif enerji verdiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra vergi rekortmenlerini kutlayarak plaket ve beratlarını verdi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 09:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?