3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Vezirköprü fen lisesi açılıyor

VEZİRKÖPRÜ FEN LİSESİ AÇILIYOR

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Kemal Kayalıoğlu Fen Lisesi'nin 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 52 öğrenciyle eğitime başlayacağı bildirildi.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde açılacak olan Kemal Kayalı Fen Lisesi ile ilgili Kaymakam Ozan Balcı bilgilendirme toplantısı yaptı. Kaymakam Ozan Balcı'nın makamında yapılan bilgilendirme toplantısına Fen Lisesi'nin yapılması için arsa bağışında bulunan ve ayrıca 650 bin lira nakit yardın yapan Kemal Kayalıoğlu, Belediye Başkanı İ.Sadık Edis, Ticaret ve Sanayi Odası'nı temsilen Ferruh Cebeci, Esnaf ve Kefalet Odası başkanı Şakir Demirkan ve Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Alper hazır bulundu. Kaymakam Balcı yaptığı açıklamada, Kemal Kayalıoğlu Fen Lisesi'nin 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 52 öğrenciyle eğitime başlayacağını söyledi.

İşin zor tarafının fen lisesinin Vezirköprü'ye kabul ettirmek olduğunu söyleyen Kaymakam Balcı, "Yaptığımız ekip çalışması sonucunda Vezirköprü'ye Fen Lisesi'nin açılmasını sağlamanın gururunu yaşıyoruz. Okulu biz KDV dahil 950 bin liraya ihale ettik. 650 bin lirasını Kemal Kayalı verecek, Ticaret ve Sanayi Odası 100, Esnaf Kefalet 50, Ziraat Odası da 50 bin lirasını karşılayacak. Amacımız burada yerli kaynakları da birleştirerek iş yapılabilmesini göstermekti. Bu bir ekip çalışmasıydı. Bu nedenle Fen Lisesi'nin açılmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. 21. yüzyıla ayak uydurabilmesi için Vezirköprü gibi bir yere bu elzemdi. Vezirköprü'de Fen Lisesi'ni kazanan çocuklarımızın ailelerinin göç etmesini engelleyecek. Ayrıca Fen Lisesi'ni kazandığı halde gidemeyen çocuklarımız için de bir imkan olacak. Bu, Vezirköprü'de uzun vadede çok olumlu yansımaları olacak bir okul. Vezirköprü'nün tarihsel gelişiminde önümüzdeki yıllarda çok önemli katkılar olacağına inanıyorum" diye konuştu.

2011-2012 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçecek olan Kemal Kayalıoğlu Fen Lisesi'ne 100 erkek, 100 kız olmak üzere 200 yataklı öğrenci yurdu yapılması için önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2011 Çarşamba 15:04:02
Güncelleme :6 Temmuz 2011 Çarşamba 15:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?