2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Vezirköprü liderliğe soyunuyor

Vezirköprü Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, "Bizim bu bölgenin liderliğine oynamamız, 'Samsun'da biz de varız' dememiz lazım" dedi.


Vezirköprü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce Çakırtaş köyünde açılan kursun sonunda sergi ve belge töreni düzenlendi.

İlçe merkezine 5 kilometre mesafedeki Karacaören köyünde yapılan belge töreni ve sergi açılışı büyük ilgi gördü. Törenin açılış konuşmasını yapan köy muhtarı Duran Öztürk, Karacaören köyünün ekonomisinin tamamen tarıma dayalı olduğunu ve buğday, ayçiçeği, şeker pancarı, tütün ile patates yetiştirdiğini söyledi. Öztürk, köyde okuma-yazma oranının yüzde 100'e yakın olduğunu da belirtti.


Kaymakam Erol Karaömeroğlu ise yaptığı konuşmada, çalışmalarından ötürü Karacaören Köyü Muhtarı Duran Öztürk'ü kutladı. Yaptıkları tanıtım etkinliklerine değinen Karaömeroğlu, şöyle konuştu: "İstanbul Feshane'de yapılan 'Samsun Tanıtım Günleri'nde ilçemizi tanıtma fırsatı bulduk. Bu etkinliğe damgamızı vurduğumuza inanıyorum. Ama bu tanıtım 'marka ilçe' olmak için yeterli değil. Onun için hedeflerimizi belirledik. 'İlçemizi Samsun'da nasıl bir marka ilçe yaparız' diye hedefleri belirledik. İlçemizin tarım, eğitim, turizm, sosyal ve kültür alt yapısına yönelik önemli ve değerli projelerimiz var. Önümüzdeki yıllarda bütün gayretimiz bu projelerin gerçekleşmesi yönünde olacak. Tabii bu projelerin gerçekleşmesi bizim emek harcamamızla olmuyor.

Sivil toplum örgütleriyle, siyasi parti temsilcileriyle hep beraber tek vücut, tek yürek olup ilçemizi 21. yüzyılda etkili ve güçlü bir ilçe haline getirmemiz lazım. Merkezi saymasak, Samsun'da 3 tane bölge var. Bir Çarşamba bölgesi var, bir Bafra bölgesi var, bir de Havza-Vezirköprü bölgesi var. Bizim bu üçüncü bölgenin liderliğine oynayabilecek bir ilçe olmamız lazım. Bizim bu bölgenin liderliğine oynamamız lazım. 'Samsun'da biz de varız' dememiz lazım."
Kaymakam Karaömeroğlu'nun konuşmasının ardından kursiyerlerin belgeleri protokol tarafından verilerek serginin açılışı yapıldı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 13:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?