2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Vezirköprü marka olacak!

Samsun Vezirköprü İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Vezirköprü'nün şeftalide de markalaşacağını söyledi.


Garnizon Komutanı Yunus Nadi Erkut ve İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur'la birlikte Ahmetbaba köyü Kurtlar Deresi'nde incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Kamil Ateş'e(62) ait şeftali bahçesini gezdi. Kurtlar Deresi'nin organik tarıma çok elverişli olduğunu söyleyen Karaömeroğlu, bu derenin meyveciliğin geleceği olduğu için buraya gereken yardımın yapılacağını söyledi.

10 dönüm arazide bulunan 250 ağaçtan aldıkları ürünün 250 dönüm buğdaydan alınan gelire eşit olduğunu söyleyen Karaömeroğlu, "İlçemizde alternatif ürünleri geliştirmeye, alternatif ürünler ortaya çıkarmaya gayret ediyoruz. İnşallah şeftalide de Vezirköprü merkez olacak" dedi. Kaymakam Karaömeroğlu, meyveciliğin gelişmesi için bölgenin ihtiyaçlarının karşılanacağını dile getirdi.


Önce evinin önünde diktiği 3-5 ağaçla başladığını ve meyvelerden yüksek ürün alması ile bu işe heves ettiğini belirten Kamil Ateş, "Yetiştirdiğim şeftalilerin çekirdeklerini tarlaya ektim. Amasya ve Samsun'dan kalem getirerek diktiğim şeftalilere aşı yaptım ve bu işe önem verdim. Çok güzel ürün aldığımdan hevesle ve azimle bu işe devam ediyorum. Yılda 7 ila 10 ton arasında ürün almaktayım" diye konuştu.


Bölgede su ve yol sorunlarının da olduğunu söyleyen meyve üreticisi Ateş, "Yol ve su sorunuz var. Bu nedenle göç yaşanıyor. Yolumuz ve su sorunumuz çözülürse bu bölge meyveciliğim merkezi olur. Toprak buna elverişli" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 14:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?