2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Vezirköprü operayı çok sevdi

İLÇEDE İLK OPERA VE BALE GÖSTERİSİNE YOĞUN İLGİ

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde ilk defa yapılan opera ve bale gösterisi büyük ilgi gördü.

Opera ile çok sesli müziği tanıtıp sevdirmeyi amaçlayan ''Fantastik'', Vezirköprü'de sanatseverlerle buluştu. Atatürk İş Merkezi Belediye Toplantı Salonu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen eseri izleyen Vezirköprülüler hoşça vakit geçirdi. Operayı Vezirköprü Kaymakamı Erol Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu, Garnizon Komutanı Yarbay Yunus Nadi Erkut, Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Boyraz ve eşi hakim Halime Aydın

Boyraz, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Karslı, daire müdürleri ve çok sayıda sanatsever izledi. Bir aşk hikayesini anlatan oyunda oyuncular performanslarıyla beğeni topladı. Oyun sonunda Vezirköprülüler, eğitici buldukları operayı sevdiklerini, bundan sonra da böyle etkinliklerin devan etmesini istediklerini belirttiler.

Kaymakam Karaömeroğlu, opera ve bale gösterisinden büyük keyif aldıklarını belirterek, "Bu tür etkinlikleri çoğaltarak opera ve baleyi halkımızla barıştıracağız, kaynaştıracağız, sevdireceğiz. Bu etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

Samsun Opera ve Balesi'nin Türkiye'de 6. opera olarak kurulduğunu söyleyen Samsun Opera ve Bale İdari ve Mali İşler Müdürü Mustafa Can, "Vezirköprü'de gördüğümüz manzara bizi gerçekten heyecanlandırdı. Genç arkadaşların, yerel yöneticilerin teşrifi bizleri oldukça mutlu etti" diye konuştu.

İLÇEDE İLK OPERA VE BALE GÖSTERİSİNE YOĞUN İLGİ
İLÇEDE İLK OPERA VE BALE GÖSTERİSİNE YOĞUN İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 09:53:03
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 11:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?