2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Vezirköprü tanıtılacak

Samsun Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, amaçlarının, önemli güzelliklere sahip olan ve kültürel açıdan da çok sayıda mirası barındıran Vezirköprü ilçesine daha çok sayıda yerli ve yabancı turist çekmek olduğunu belirtti.

Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vezirköprü ilçesinin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin bilinmesi ve tanıtılması amacıyla çalışma başlatıldığını kaydetti.

Samsun'un en büyük ve en eski tarihe sahip ilçelerinden olan Vezirköprü'nün tanıtımı için Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak çaba sarf ettiklerini belirten Ünal, şunları kaydetti:

''Tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri ile bir bütünlük içinde olan Vezirköprü ilçesinin daha iyi tanınması ve geniş çevrelerce bilinmesi için çalışma başlattık. Bu kapsamda da Vezirköprü ilçesi turizm merkezi ilan edilecek. Amacımız, Kunduz Ormanı ve Şahinkaya Kanyonu gibi önemli güzelliklere sahip olan ve kültürel açıdan da çok sayıda mirası barındıran Vezirköprü ilçesine daha çok sayıda yerli ve yabancı turist çekmektir.''

Çalışma kapsamında ilk etapta tanıtım görüntüleri ve kataloglar hazırlanacağını belirten Ünal, ''Hazırlanan bütün materyalleri Türkiye ve Avrupa'daki önemli turizm merkezlerine, turizm büro ve acentelere, üniversitelere, okullara ve ilgili kurum ve kuruluşa göndereceğiz'' dedi.

Ünal, söz konusu materyallerin hazırlanması ve dağıtımını yaklaşık üç ay içinde tamamlamayı amaçladıklarını ifade etti.

 

aa
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 10:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?