2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Vezirköprü Tarım'da markalaşacak

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, organik tarım ve doğal güzelliklerin ortaya çıkarılması için proje çalışmalarına başlandı.


Konuyla ilgili olarak Samsun İl Özel İdaresi AR-GE Daire Başkanlığı'ndan Pınar Belen, Sema Arıman, Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Derneği'nden Özlem Sağlam,

Tarımsal ve İl Koordinatörlüğü Kırsal Kalkınma Birliği'nden Zehra Sırmsı, Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bahri Kalaycı, İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur ve Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Alper, İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu'nu makamında ziyaret etti.

Kaymakamlık ziyaretinde yapılan görüşmede,Vezirköprü'nün doğal güzelliklerini halka açmak, buna bağlı olarak Samsun ve çevre illerin ilgisini çekmek ve turizme katkıda bulunmak için yapılacak tanıtım çalışmaları ile yüksek kesimlerde tarımla uğraşan çiftçilere yerinde tarımla ilgili bilgi vermek, yapılacak olan projede bir çiftçinin toprağını kullanarak ziraat mühendisi eşliğinde toprağın işlenmesi ve tohumun sağlanarak ilk aşamada organik tarıma başlanması ve sonrasında elde edilecek ürünün pazara açılması konuları üzerinde duruldu.


İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Vezirköprü'nün tanıtım ihtiyacı olduğunu belirterek, "Vezirköprü'de her şey yeni başlıyor. Organik tarım 3-4 yıldır yeni yeni gündeme geliyor. 2020'ye kadar organik tarım ürünlerine ilgi artacak. Onun için de ilçe olarak organik tarımda atılım yaparak markalaşabiliriz. Turizm konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Vezirköprü'nün turizm bölgesi ilan edilmesi için projemizi hazırladık, bakanlığa gönderdik. Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'nun da destekleriyle Vezirköprü'nün çehresinin değişeceğine inanıyorum" dedi.
 

Vezirköprü'de ilk olarak organik tarıma destek saplayacak 50 bin dolarlık proje için Sarıdibek köyünde buğday ve fasulye; Oruç köyünde de meyvecilik konusunda örnek çiftçilerin bulunması ve arazi taramalarının yapılarak bir an önce çalışmaların başlanması, Vezirköprü'de organik yetiştiriciler birliği veya kooperatifi kurulmasının üretilen ürünlerin pazarlanması açısından çok önemli olduğu vurgulandı.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 15:54:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?