6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Vezirköprü'de ağaç dikme kampanyası

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kaymakamlık tarafından '21-27 Mart Orman Haftası' nedeniyle "Vezirköprü Ağaç Dikiyor" kampanyası düzenlendi.


İncesu Köyü Karaağaçlar mevkisinde düzenlenen kampanya büyük ilgi gördü. 306 adet fıstık çamı, akasya, selvi ve sedir toprakla buluşturuldu.

Fidan dikme törenine, Vezirköprü Kaymakamı Adem Arslan, Belediye Başkanı Osman Özer, Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Boyraz, İlçe Emniyet Müdürü Yakup Gülsu, İlçe Jandarma Komutanı Göksel Seri, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Cengiz Şahin, Türkiye'nin orman fakiri bir ülke olmadığını söyledi.


Kaymakamı Adem Arslan, "Ormanlar bugün herkesçe dünya ekosistemini oluşturan unsurların içerisinde birinci derece öneme haiz servet olduğu kabul edilmiştir. Dünyadaki ekonomik ve sosyal gelişmeler, ormanların, insan yaşamındaki yerini ve önemini hızlı bir şekilde değiştirmektedir. Ülkemizin yüzde 27'sinin orman olduğu ve dünya kara yüzeylerinin yüzde 30'unda ormanlarla kaplı olduğu düşünüldüğünde orman fakiri bir ülke olmadığımız da görülmektedir.

Bir yıldır sürdürdüğümüz çalışmalar sonunda 5 hektar ormanlık alana 7 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Vezirköprü halkı da şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı duyarlılığı gösterecektir" dedi.


Törende Vezirköprü Yatılı İlköğretim Okulu (YİBO) folklor ekibi günün anısına gösteri yaptı. Folklor gösterilerinden sonra hazırlanmış alanda Kızılçam, Selvi, Akasya ve Sedir fidanlarının dikimi yapıldı.

İha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 01:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?