6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Vezirköprü'de Cansuyu toplantısı

Vezirköprü ilçesinde, KOSGEB tarafından 'sıfır faizli cansuyu kredisi' bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Ticaret Odası Başkanı(TSO) İ.Sadık Edis, Vezirköprü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan İsmail Karadaş, Samsun KOSGEB İşletme ve Geliştirme İl Uzmanı Ahmet Dursunoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. TSO'da yapılan toplantıya başkanlık eden İ.Sadık Edis, global mali krizin Türkiye'deki etkisinin giderek daha çok hissedildiğini, krizden en hızlı etkilenen küçük işletmeler ve KOBİ'lerin finanssal güçlük yaşadığını belirtti.

Samsun KOSGEB İşletme ve Geliştirme İl Uzmanı Ahmet Dursunoğlu da imalatçı esnaf ve sanatkarlar ve KOBİ'lerin finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla reel sektörün istihdam oluşturma kabiliyetine ve kapasitesine göre bir kredi modeli öngörülmüş ve 'sıfır faizli istihdam endeksli cansuyu kredisi' desteği programı başladığını belirterek, 10 bine yakın imalatçı ve sanatkarlar ile KOBİ'lerin yararlandırılması planlanan programda, kredi kullanımının 350 milyon YTL'lik kaynakla sınırlı olacağını söyledi. Dursunoğlu, bu programdan faydalanmak isteyen imalatçı ve sanatkarlar ile KOBİ'lerin kredi talepleri başvuru sırasına göre değerlendirileceği için, KOSGEP Samsun İşletme Geliştirme Merkezi Müdürlüğü ile irtibata geçilmesi ve başvuruların ivedilikle yapılmasının faydalı olacağını dile getirdi.

İlk 3 ayı ödemesiz, kalanı aylık eşit taksitler halinde ödenmek üzere toplam kredi vadesi 12 ay belirlenen cansuyu kredi desteğinden KOSGEP imalatçı esnaf ve sanatkar kredi programı kapsamında destek alan işletmelerin yaralamayacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 14:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?