2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Vezirköprü'de çöp ev

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan bir evden 1 traktör çöp çıkartıldı.


Vezirköprü Çayırbaşı Mahallesi Nalbantlı Caddesi 95 numarada oturan 65 yaşındaki Satu Karakaş'ın evinin çöp ev olduğu tespit edildi.

Alınan izinler doğrultusunda evde temizlik çalışmaları başlatan Çayırbaşı Mahallesi Muhtarı Selahattin Sayan ile birlikte Vezirköprü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, söz konusu evden bir traktör çöp çıkarttı. Belediye ekipleri tarafından traktöre atılan çöpleri geri almak isteyen Satu Karakaş, görevlilere zor anlar yaşattı.


Vezirköprü Belediyesi Zabıta Müdür Yıldız Altınel, söz konusu evin Satu Karakaş'a
ait olduğunu ve bu kişinin de sokaklardan topladığı çöpleri yine kendi evinde biriktirdiğine dikkat çekerek, bu durumun da çevreye kötü kokular yaymasının yanında, sivrisinek ve fare gibi halk sağlığını tehdit eden zararlıların üremesine neden olduğunu söyledi. Altınel, yapılan ihbar doğrultusunda belirtilen adreste incelemelerde bulunduklarını ve Belediye Encümeni tarafından alınan karar kapsamında da temizlik çalışmalarında bulunduklarını anlattı.
Bundan önceki yıllarda da aynı evin Vezirköprü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından şikayet üzerine 3 kez boşaltıldığı öğrenildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 10:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?