6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Vezirköprü'de Cumhuriyet çoşkusu

Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. kuruluş yıldönümü kutlamaları, Samsun'un Vezirköprü ilçesinde de coşku içinde yapıldı.


Sabah saat 09.15'te İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu'nun makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, Köprülü Mehmet Paşa Stadyumu'nda devam etti.

Köprülü Mehmet Paşa Stadyumu'ndaki törenlere ise tam anlamıyla bir coşku hakimdi. Genç-yaşlı yüzlerce vatandaş ellerindeki bayraklarla doldurdukları tribünlerde töreni izledi. Kaymakam Erol Karaömeroğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Yunus Naci Erkut ve Belediye Başkanı Osman Özer, halkı selamladı. Daha sonra törende bir konuşma yapan Kaymakam Karaömeroğlu, "Özgür ve medeni insanlar olarak yaşıyorsak, bunu cumhuriyetimize borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmamalıyız. Mustafa Kemal Atatürk, Türk halkının özgürlüğüne düşkün olduğunu bildiği için Cumhuriyet rejimini ilan etti. 85. yılda da halkımız büyük bir inançla, Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlılığını sürdürmektedir" dedi.


Törende, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen okullar arası atletizm, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri verildi. Öğrencilerin folklor gösterileri ve şiirlerin okunmasının ardından yapılan geçit töreni ile kutlamalar sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 17:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?