6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Vezirköprü'de kan bağışı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Esenköylüler Kızılay’a kan bağışında bulundu.


Samsun Kızılay Kan Merkezi’nden gelen Dr. Erol Dirican ve ekibi tarafından Esenköy İlköğretim Okulu’nda öğrencilere kan bağışının önemi anlatıldı.

Kan verirken ve kan alırken dikkat edilmesi gereken önemli konulara da değinen Dr. Dirican, bu konuların büyük hayati önem taşıdığını vurgulayarak, dikkat edilmediği takdirde çok önemli hastalıkların kan yoluyla bulaşmasının mümkün olduğuna dikkat çekti. Öğrencilere Kızılay tanıtım filminin gösteriminden sonra kan vermek için Esenköy Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği binası önünde gönüllü olarak kan vermek için sıraya giren Esenköylüler, gerekli tetkiklerinin yapılmasından sonra kan bağışında bulundu.


Esenköy Kalkındırma Derneği Başkanı Muammer Kılıç, köy muhtarı, okul müdürü ve köy halkıyla birlikte böyle bir karar aldıklarını ve bu taleplerini Samsun Kızılay Kan Merkezi’ne bildirdiklerini söyleyerek, "Kan bağışı gerçekten çok önemli bir insanlık görevidir. Bu sebeple bağışlanan kan ile bir insanın hayatının kurtulması bizim için en büyük mutluluktur. Kan, Allah'ın bir nimetidir. Kan veren insanın hiçbir kaybı olmuyor, fakat buna karşın büyük bir sevap işlemiş oluyor" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 09:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?