2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Vezirköprü'de 'Model Uçak Kursu'

Samsun'un Vezirköprü İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu işbirliğiyle 'Model Uçak Kursu' açıldı.


Kız Meslek Lisesi'nde açılan kursta, 12 yaş üzeri öğrenciler ve yetişkinlere Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Reşat Gümüş tarafından model uçak yapımını öğretiliyor. Amaçlarının, model uçak kursları ile havacılığı sevdirmek olduğunu ifade eden Kurs Öğretmeni Reşat Gümüş, "Kursiyerlerin el becerilerini geliştirmek, birbirlerine yardım duygularını bütünleştirmek amacıyla açtığımız kursta, 12 kursiyere model uçak yapmayı öğretiyoruz. Model uçaklar, insan taşıma yeteneği olmayan, havadan ağır, belirli boyutlarda yapılan, kontrollü ve serbest olarak uçabilen hava araçlarıdır. Model uçak yapımı ve uçurmak çok zevkli; ancak sabır isteyen bir hobidir" dedi.


Vezirköprü Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Kale ise, “Bu kursu düzenlememizdeki amaç, halkımızın havacılığa ilk adımı atmalarını sağlamak, ayrıca el becerilerinin gelişmesi ve arkadaşlık ilişkilerinin kuvvetlenmesidir. Kursu öğretmenimiz olarak Müdür Yardımcımız Reşat Gümüş görev aldı. Talep olduğu müddetçe kurslarımız devam edecek” dedi.
32 saat sürecek olan kurs sonunda sertifikalar, Türk Hava Kurumu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından verilecek. Sertifika sahibi kursiyerler gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yapılan uluslararası model uçak yarışmalarına katılma hakkını elde edecekler.


Açılan ilk kursta Ata Modeli Uçağı yapımını öğrenecek olan kursiyerler, bir üst kursta kırlangıç modeli uçak yapımını öğrenecekler. Model uçakların Türk Hava Kurumu tarafından ücretsiz olarak temin edildiği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 19:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?