4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Vezirköprü'de sergi açılışları başladı

VEZİRKÖPRÜ'DE SERGİ AÇILIŞLARI BAŞLADI

Samsun'un Vezirköprü İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2009-2010 eğitim-öğretim dönemi meslek edindirme kurslarının sergi açılışları ve belge törenleri başladı.

Sergilerin açılış törenlerine İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, eşi Filiz Karaömeroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve okul idarecileri katıldı. İlçenin Boruk, Ovacık ve Arıca köyleriyle başlayan sergi açılışları, diğer köylerle devam edecek. İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, sergi açılışlarında yaptığı konuşmalarda eğitimin önemine değinerek, çocukların garanti altına alınmasının ancak okutmakla mümkün olacağını, geleceğin annelerinin eğitimli olması, kız-erkek ayırımına meydan verilmeden her çocuğun okutulması gerektiğinin altını çizdi. Karaömeroğlu, "Sanat, altın bileziktir. Güzelliğin anlatımıdır. Bu ulus temel eğitimini aileden almaktadır. Türk ulusu öyle analara sahip olmuştur ve olacaktır ki her dönemin büyük insanlarını sizler yetiştireceksiniz. Hiç şüphemiz yoktur ki Türk kadını daha seçkin kuşaklar yetiştirmeye yeteneklidir ve yetenekli olacaktır" dedi.

Öğrencilerin foklar gösterisinin yer aldığı köy sergilerinde sergi açılışları Kaymakam Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu tarafından yapıldı.

Vezirköprü'de 40 köyde açılan yorgan, makine nakış, giyim ve iğne oyası kurslarına katılan 492 kursiyerden başarılı olan 398'i belge alacak.

VEZİRKÖPRÜ'DE SERGİ AÇILIŞLARI BAŞLADI
VEZİRKÖPRÜ'DE SERGİ AÇILIŞLARI BAŞLADI
VEZİRKÖPRÜ'DE SERGİ AÇILIŞLARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 13:09:01
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 13:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?