2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Vezirköprü'de tahmin ve uyarı sistemi

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde tarım arazilerinde hastalıklarla mücadele için elektronik tahmin ve uyarı sistemi kuruldu.


İl Tarım Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlüğü’nce hazırlanan proje kapsamında İl Özel İdaresi tarafından on 15 bin TL’ye alınan elektronik tahmin ve erken uyarı sistemi Çal köyünde kurularak çiftçilerin hizmetine sunuldu. İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur, İl Tarım Müdürlüğü bitki koruma şube müdürlüğünden Aynur Belur, İsmail Kırmacı, İlçe Tarım Mühendisleri ve yetkili firma elemanları ile birlikte Çal köyünde Adem Ulu adlı vatandaşa ait bodur elma bahçesinde kurulan elektronik tahmin ve uyarı sistemi, modern teknolojiden çiftçilerin faydalanması sağlanacak.


İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur, "Bazı hastalık ve zararlılara karşı meyve ve tarım arazilerinde, kimyasal mücadele zamanını önceden elektronik ortamda tespit eden ve üreticilerin uyarılmasına imkan sağlayan tahmin-erken uyarı aletiyle modern tarım teknolojisi standartlarına çiftçilerimizi kavuşturmuş olacağız" dedi.


İl Tarım Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesi Mühendisi Aynur Belur de, “Sistem, oturduğumuz yerden internet üzerinden bu bölgede 10 kilometrelik alanda oluşabilecek hastalıkları görmemizi sağlayacak ve hastalık yayılmadan ilaçlama yaparak hastalığı önlemiş olacağız. Temiz, sağlıklı, az ilaçlama ile güvenilir üretim yapacağız” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 20:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?