2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Vezirköprü'de teknoloji sergisi

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan 'Tasarım ve Teknoloji Sergisi' okul bahçesinde açıldı.


Yıl sonu etkinlikler çerçevesinde organize edilen Tasarım ve Teknoloji Sergisi'nin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 3 yıldır teknoloji ve şenliği düzenledikleri ifade eden Okul Müdürü Azim Arslan yaptığı konuşmada, "Beyin fırtınası olan projelerini sergileyen öğrencilerimizden geleceğimiz ve Cumhuriyetimiz çok şey bekliyor" dedi.


Tasarım ve Teknoloji Dersi Öğretmeni Müge Ak, bu dersteki en büyük dezavantajlarının SBS'de soru çıkmaması ve velilerin bu ders hakkında fazla bilgiye sahip olmamaları olduğunu, bu nedenle gerekli ilgiyi ve önemi görememesi yüzünden okulun internet sitesinde teknoloji ve tasarım bölümü oluşturduklarını söyledi. Müge Ak, "Bu derste öğrencilerin merak eden, soru sormaktan çekinmeyen, gözlem ve araştırma yapmaya hevesli bir kişiliğe sahip olmaları, karşılaştıkları güçlükleri yenmek için özgün çözümler üretmeleri, bağımsız olarak düşünebilme alışkanlığı edinmeleri, gelecekle ilgili kurgular yapmaları ve teknolojik gelişmeler karşısında kendilerini yenilemeleri amaçlanmaktadır" dedi.


Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, okul idareci ve öğretmenleriyle birlikte tasarım ve teknoloji dersinde oluşturulan eserleri inceledi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 15:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?