6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Vezirköprü'nün Comenius Projesi

Samsun'un Vezirköprü Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun(YİBO) yürüttüğü, 'Avrupa Birliği Destekli Comenius Projesi' kapsamında Vezirköprü'ye gelen Avrupalı misafirler, Türkiye'ye ve Türk insanına hayran kaldılar.


Gazi YİBO Müdürü Ali Yaman, İngilizce Öğretmeni Kenan Yılmaz, Filiz Gökçe ve Türkçe Öğretmeni Seyfettin Adanır'dan oluşan proje ekibi, yaklaşık 3 aylık bir çalışma neticesinde Romanya ve Polonya ile ortaklık kurarak, bu ülkelerdeki okullarda görev yapan proje sorumluları Mihaera Vulpoi ve Alexandra Popinska'yı Vezirköprü'ye davet ettiler.

'Uluslararası önyargıları' konu alan çalışmanın hazırlıkları bünyesinde Vezirköprü'ye gelen Mihaera Vulpoi ve Alexandra Popinska, ilk gün Kaymakam Adem Arslan'ı ziyaret ederek proje çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Daha sonra Gazi YİBO'yu gezerek burada yaşadıkları ülkeyi ve şehri ekonomisiyle, sosyal yönleriyle, tarımsal ve sanayi gibi birçok alanda tanıtan bir sunum yaptılar. Konuklar, Vezirköprü'nün tarihi yerlerini ziyaret ederek ilçe hakkında bilgi aldılar.


Proje kapsamında Türkiye'ye Mihaera Vulpoi ve Alexandra Popinska, Türkiye'ye bazı önyargılarla geldiklerini; ancak burada gördükleri misafirliklerle ülkenin güzellikleri birleşince adeta büyülendiklerini söylediler. Kendilerine imkan tanındığı takdirde Vezirköprü'de çalışıp burada yaşamak istediklerini söyleyen Mihaera Vulpoi ve Alexandra Popinska, proje sayesinde Avrupalı öğrencilerin Türklere karşı olan önyargılarının aşılarak uluslararasında güzel ilişkilerin kurulabileceğini dile getirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 16:35:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?