5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Vezirköprü'ye kağıt fabrikası

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Samsun'un Vezirköprü İlçesi'ne 50 milyon dolarlık kağıt fabrikası yapılacağını bildirdi. 

Suat Kılıç, yaptığı açıklamada, doğalgazın Vezirköprü'ye kağıt fabrikası kazandırdığını vurgulayarak, günlük 100 ton üretim kapasiteli fabrikada suda erimeyen kağıt çeşitlerinin üretileceğini açıkladı. 2007 Haziran'da üretime geçirilmesi planlanan fabrikanın maliyetinin 50 milyon dolar olduğunu ifade eden Milletvekili Kılıç, "Bilindiği gibi aralarında Vezirköprü ilçemizin de bulunduğu 5 büyük ilçemize doğalgaz ulaştırma çalışmaları devam etmektedir. Vezirköprü'de uzun zamandır ağaç sektöründe çalışmakta olan Vezirağaç firması, ilçeye doğalgaz getirileceğinin kesinleşmesi üzerine yeni yatırım kararı almıştır. Vezirağaç firması, bu kararının ardından ilçede kurulu bulunan ağaç sanayi tesislerine ilaveten bir kağıt fabrikasının kuruluşu için çalışmalarını başlatmıştır. İki ayrı ünite halinde faaliyete geçirilmek üzere montaj çalışmalarına devam edilen fabrikada özel nitelikli suda erimeyen kağıt çeşitleri üretilecektir" dedi. 

Fabrikanın üretim kapasitesinin 100 ton/gün olarak planlandığını anlatan Kılıç, üretimi yapılacak kağıtların yurtiçi tüketime ve ihracata yönelik olarak il dışına pazarlanacağını kaydetti. Kılıç, "Kağıt fabrikasında istihdamı planlanan nitelikli ara elamanı sayısı 150 kişi olarak düşünülmektedir. Yapılacak üretim, nakliye sektöründe de ilave istihdam ve hareket sağlayacaktır" diye konuştu. 

İktidar partisinin gereken tüm aşamalarda destek verdiği bu yatırımın 2007 yılının haziran ayında tamamlanarak hizmete açılmasının planlandığını dile getiren Kılıç, şöyle devam etti: "Yatırımın maliyetinin yaklaşık 50 milyon dolar olacağı düşünülmektedir. Samsunlu olmayan bir sanayicinin Vezirköprü'ye yapmakta olduğu bu yatırım, ilçeye doğalgaz hattının ulaşmasına yönelik çalışmaların sonucudur."

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 09:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?