6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Virüs yayıldı, kuş ölümleri arttı

Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Yörükler beldesinde yaşanan kuş gribi vakalarının ardından Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde çok sayıda kuş ölüsüne rastlandı.

Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, Ulugöl kıyısına vuran ölü kuşları toplayarak, kıyıda ilaçlama yaptı.

 

19 Mayıs ilçesi Yörükler beldesi Galeriç Mahallesi'nde 10 tavukta kuş gribi virüsüne rastlanmasının ardından karantina altına alınan Yörükler beldesi, milyonlarca göçmen kuşunun uğrak yeri ve yaşam merkezi olan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne sınır olması nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor.

İrili ufaklı 7 gölden oluşan deltanın etrafında her gün kuş ölümlerine rastlanması endişe oluşturuyor.
Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Kontrol Şubesi ve Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin delta çevresinde yaptığı incelemelerde Ulugöl kıyısında 7 adet kuş ölüsü bulundu. Veteriner hekim gözetiminde kuş ölüleri gölden çıkartılarak ayrı ayrı torbalara konurken, göl kıyısında da ilaçlı su ile kuş gribi virüsüne karşı ilaçlama yapıldı. Ölü kuşların tahlil yapılmak üzere İl Kontrol Laboratuarı'na gönderildi. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, bölgede karantinanın 15 gün daha devam edeceğini ve bu süre
içerisinde tekrar kuş gribi virüsüne rastlanması halinde karantinanın uzatılabileceğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 22:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kenan hazneci IP: 88.254.192.xxx Tarih : 6.02.2008 15:25:02

bafra göllerinde çok sayıda bilinçsiz avcı tarafından yenen veya yenmeyen pek çok sayıda kuş vurulmakta çoğunluğu sazlıklara düşerek avcılar tarafından bulunamamaktadır.Ayrıca bu kuşların arasında çevre köylerdeki çiftçilerin evcil hayvanlarıda(özellikle ördek ve kazlar)birlikte 4-5 aydır yüzmektedir.grip olsaydı 4-5 aydır bence görülmesi lazımdı.4-5 aydır da bölgede avcılık yoğun şekilde yapılmakta.en azından hastalanan bir insan tespit edilmemiştir.Ölü bulunan kuşlar büyük bir ihtimalle avcılar tarfından vurulup bulunamayan yada yenmeyen(karameke,dalgıç kuşu gibi)kuşlardır.