2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

“Vur Emri” beğeni topladı

Samsun'un Bafra İlçesi Belediye Kültür Merkezi'nde OMÜ Bafra Meslek Yüksek Okulu Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen “Vur Emri” isimli tiyatro beğeni ile izlendi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'ın da izlediği oyundan önce Bafra Meslek Yüksek Okulu Müzisyenler Grubu bir sürpriz gerçekleştirdi. Müzisyenler Melike Doğan, Alper Buğur, Şanver Ergül, Tolga Özbilgiç, Serdar Özçin sanatseverlere müzik ziyafeti sundular.

Ayrıca Şanver Ergül'ün tulum resitali ise büyük alkış aldı.“Vur Emri” isimli oyunun yöneten Hüseyin Cezayirli, “Bafra Meslek Yüksek Okulu'nda sosyal ve kültürel faaliyetler bazında güzel çalışmalar yapıyoruz. Arkadaşların hepsi birbirinden yetenekli. Sanki 40 yıllık tiyatrocuymuş gibi rol yapıyorlar. Bafra kültür bakımından mazisi yüzyıllara dayalı bir ilçedir. Bizler de sanata gönül vermiş birileri olarak unutulmaya başlamış bu sanat kolunu yeşertmek için son 10 yıldır köklü faaliyetler planladık ve adım adım da gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Vur Emri”nin önce Bafra'da sahneleneceğini belirten Cezayirli, hedeflerinin bazı il ve ilçelerde oyunu sahnelemek olduğunu açıkladı.Necati Cumali'nin kitabından uyarlanan “Vur Emri” isimli tiyatro oyununu sahneleyen üniversite öğrencileri oyun sonunda ayakta alkışlandı. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan sahneye çıkarak Yönetmen Hüseyin Cezairli ve oyunculara çiçek verdi ve tebrik etti.

Rektör Akan yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden bu güne kadar yaşanılan değişimin boyutlarını gözler önüne serdi. Akan, büyük bir üniversitede yenileme çalışmalarının ne denli güç olduğunu belirterek, tüm güçleriyle bu çalışmaları sürekli hale getirmeye gayret gösterdiklerini ifade etti. Akan, “Üniversite, eğitim dışında insanlara bir kimlik bir kişilik kazandırır. Bu durum daha çok o üniversitenin sosyal hayatıyla ilişkilidir. Bu yüzden sosyal ve kültürel faaliyetlere özel önem verilmeli” diye konuştu.

Tiyatro ziyafet gecesine Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Adalet Komisyon Başkanı Hüseyin Öztürk, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ferşat Kolbakır, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Bafra Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 17:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?