6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yaban hayvanlarına yem takviyesi

Samsun Çevre ve Orman Müdürlüğü, kar kalınlığının 50 santimetre üzerinde olan Terme Gölardı mevkisinde yabani hayvanların doğal yaşamında yemsiz kalmaması için yem takviyesi yaptı.

Tüm ülke genelinde hava sıcaklıklarının düşmesi ve yoğun kar yağışıyla birlikte toprağın karla kaplanması nedeniyle yem bulmakta zorlanan yabani hayvanların olumsuz hava koşullarından büyük oranda etkilenmemesi için Samsun Çevre ve Orman Müdürlüğü, doğaya yem takviyesi yapmaya başladı. Çevre Müdürlüğü ekipleri, göçmen kuşlarının göç esnasında mola verdiği ve çok sayıda kuşun yaşam merkezi olan Terme Gölardı mevkisinde kar kalınlığının 50 santimetre üzerinde bulunması nedeniyle yem sıkıntısı çeken yabani hayvanlara simit, buğday ve arpadan oluşan yem takviyesi yaptı.

Kış mevsiminin yoğun yaşandığı bu günlerde yaban hayatının korunması için bazı tedbirler alındığını belirten Çevre ve Orman İl Müdürü Kadir Kılıç, karlı günlerde toprağın karla kaplanması nedeniyle yabani hayvanların besin imkanlarının ortadan kaldığını kaydetti. Kılıç, yaban hayvanların olumsuz hava koşullarında karşılaşabilecek beslenme zorluklarının giderilmesi amacıyla doğaya yem takviyesi yaptıklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 15:45:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?