6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yabancı öğrenciler Samsun'a geldi

Samsun Mithat Paşa Lisesi'nin 'Medeniyetlerin Buluşma Noktası Akdeniz' isimli projesi kapsamında yabancı ülkelerden öğretmen ve öğrenciler Samsun'a geldi.


Yabancı ülkeden gelen öğrenciler ile Mithat Paşa Lisesi öğrencileri verilen kahvaltıda bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi'nce Amisos Cafe ve Restaurant'ta verilen kahvaltıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Projesi Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Bahadır Akyüz, yabancı ülkelerden gelen öğretmen ve öğrenciler ile Mithat Paşa Lisesi öğrencileri katıldı.


Proje kapsamında İspanya, İtalya ve Yunanistan'dan 11 öğretmen ile 13 öğrencinin Samsun'a gelmesiyle birlikte, Türkiye'nin çeşitli yemek çeşitlerini tadacaklarını ve tarihi kültürel mekanların gezileceği bildirildi. Samsun'a gelen öğrencilerin yaklaşık 10 gün boyunca lise öğrencilerin evlerinde kalacak. Öğretmenlerin ise otelde kalacağı açıklandı.


Konu ile ilgili açıklama yapan İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, "AB Projesi kapsamında Avrupa'daki öğrencileri Samsun'da misafir ediyoruz. Milletler arasında kaynaşma da bu projelerin çok büyük önemi var. Bundan sonra da bu tür projeleri okullarımızda destekleyeceğiz. Bu kapsamda Türkiye ve Samsun'u en iyi şekilde Avrupa'ya tanıtmak için elimizden geleni yapacağız" dedi. Geçen yıl başlayan projenin 2009 yılı Mayıs ayında İspanya'ya yapılacak gezinin ardından sona ereceği ifade edildi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 13:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
büşra gül albayrak IP: 88.226.174.xxx Tarih : 5.01.2009 23:53:21

merhaba ben amsun m.p.l 1.sınıf öğrencisiyim busene okulumuza gelen yabancı öğrenciler için çok mutluyum yabancı ark edindik ve okulumuz adınada çok mutluyum