2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yabancı öğrenciler yarıştı

Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi(TÖMER) Samsun Şubesi'nde eğitim gören yabancı öğrenciler için Türkçe bilgi yarışması düzenlendi.


Samsun Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda yapılan yarışmada Samsun Vali Yardımcısı Hasan Ersan, Atakum Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, Türk Dünyası Koordinatörü Ömer Kabaş ve TÖMER Şube Müdürü Nilgün Erzincan hazır bulundu.


Yarışmada Afganistan, Azerbaycan ve Moğolistan uyruklu öğrencilere Türkiye coğrafyası, genel kültür, Türkçe bilgisi, icatlar ve mucitler, mantık ve tahmin konularında sorular yöneltildi. 3 grup halinde yarışan öğrencilere her konudan 5 soru olmak üzere toplam 25 soru soruldu. Yarışmaya katılan öğrencilere başarı belgesi ve kitap hediye edildi.


TÖMER Samsun Şube Müdürü Nilgün Erzincan, öğrencilerin öğrendikleri bilgileri ve Türkçe'yi kullanabilecekleri bir ortam oluşturmak istediklerini söyledi.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta ise Türk asıllı yabancı uyruklu öğrencilerin Türk kültürünü, tarihini ve coğrafyasını daha iyi öğrenmeleri adına bu tip yarışmalar düzenlendiğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 16:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?