6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yabancı öğretmenlere sertifika

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) branşlarıyla ilgili eğitim görmek üzere Samsun'a gelen Makedon ve Kosovalı Türk asıllı 8 öğretmen, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. 

OMÜ Eğitim Fakültesi Kurupelit Kampüsü 205. sınıfta yapılan törene OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Bayraktarkatal, Balkan Türkleri Konfederasyonu Teşkilat Başkan Vekili İzzet Altuntaş, öğretim görevlileri, Makedon ve Kosova'dan gelen Türk asıllı öğretmenler katıldı. Balkan Türkleri Konfederasyonu ve OMÜ tarafından organize edilen ve Balkanlar'da Türklüğün devam etmesi amacıyla bu yıl 4.'sü yapılan eğitim kapsamında 8 öğretmen branşlarıyla ilgili eğitim aldı. 7-11 Temmuz tarihleri arasında verilen toplam 28 saatlik eğitim seminerinin sonunda katılanlara 'seminer katılım belgeleri' verildi. 

Makedon ve Kosovalı öğretmenleri Samsun'da görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Bayraktarkatal, bu sene vize sorunu olduğundan dolayı her zamankinden daha az kişinin geldiğini, daha önceki yıllarda ise ortalama 20-21 kişinin katıldığını dile getirdi. 

Türk asıllı öğretmenlerin eğitimi konusunda OMÜ yetkililerinin desteklerinden ötürü teşekkür eden Balkan Türkleri Konfederasyonu Teşkilat Başkan Vekili İzzet Altuntaş, "Seminerin kısa süreli olmasına rağmen çok yararlı olduğuna inanıyorum. Bu yıl az olan öğretmen sayısının da artacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

...
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 15:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?