6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yabancılar Çarşısı sorununu çözüldü

Samsun İl Genel Meclisi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve mahkemelik olan Yabancılar Çarşısı sorununu plan değişikliğiyle çözdü.

İl Genel Meclisi haziran ayı 5. bileşimi Meclis Başkanı Necati Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 2008 yılı KÖYDES yatırımları hakkında bilgi verildi. Metretül artışlarını (yol artışları) meclisin kabul ettiği için yeniden değişiklik yapılamayacağına dikkat çekildi.

Çarşamba ilçesi Devlet Hastanesi'ne ek bina yapımı, kurulacak olan Atakum, Canik ve İlkadım ilçelerine, İlçe Özel İdare Müdürü kadrolarının tahsisi ile kadro değişikliği ise onaylandı.

Toplantıda Bayındır ve İskan Bakanlığı, Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile planlama alanında kalan belediye başkanlıklarının çevre düzeni planı yapım protokolü uyarınca 1/50.000 ölçekli çevre düzeni plan değişikliği meclis gündemine oturdu. Özellikle Büyükşehir Belediyesi tarafından sahil yolunda yapımı süren bin 116 dükkan yer alan Yabancılar Çarşısı'nın yıkımdan kurtarılmasını kapsayan uygulamada, plan değişikliği raporu Meclis Üyesi Hacı Yavuz tarafından okundu. Söz alan CHP Grup Başkan Vekili İsmet Şahin, uygulamayı "er ryan'ı kurtarma operasyonu" olarak değerlendirildi. Şahin, esnafın düştüğü zor durumdan kurtarılması için 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

MHP Grup Başkan Vekili Recep Kaplan ise sürekli Samsun gündeminde olan, mahkemeye verilen ve mahkemece yapımı durdurulan proje için, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı hedef göstererek, "Bükemediğin bileği öpeceksin" yorumu yaptı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Aydın Karmil, AK Parti siyasetçilerinin sorunun çözümü için mücadele verdiğini, konu için acele edilmediğini, maddenin sadece Yabancılar Çarşısı'nı ilgilendirmediğini ifade etti.

İl Genel Meclis Başkanı Necati Demir ise Samsun için hayati önem taşıyan bir konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın meclisi muhatap alıp gelip bilgi vermesi gerektiğini kaydetti.

Demir, "Bu kadar önemli bir konuda burada bulunmamasını kınıyorum" dedi. Oylamada çevre düzen planı değişikliği onaylandı ve Yabancılar Çarşısı yıkılmaktan kurtarıldı.

KILIÇ'TAN MECLİS ÜYELERİNE KUTLAMA
Diğer taraftan konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Yabancılar Çarşısı esnafının belirsizliğe sürüklenen yerleşim sorununun, Samsun açısından önemli bir sosyoekonomik problem olduğunu sürecin başından bu yana seslendirdiklerini dile getirdi.

Kılıç, "Sorunun çözümü için siyasi mülahazaları terk ederek tüm tarafların çözüme katkı sağlamalarını da içtenlikle istedik. Bu mesele esas itibariyle İl Genel Meclisi'nin çözmesi gereken bir sorun değildi. Çünkü problemin kaynağı İl Genel Meclisi değildi. Ancak gelinen nokta itibariyle sorun, İl Genel Meclisi'nde çözümlenmesi gereken bir noktaya gelmiştir. Ürettiğimiz gerçekçi ve kalıcı çözüm arayışlarının uzağına düşmeyerek sorumluluk almaktan çekinmeyen ve aileleri ile birlikte 10 bin insanımızın kronikleşen probleminin çözümüne gereken desteği veren İl Genel Meclisi üyelerimizi yürekten kutluyorum. Samsun adına kullandıkları bu inisiyatif nedeniyle çözüm arayışına samimi katkılar veren başta milletvekillerimiz olmak üzere tüm kişi ve kurumlar bu İl Genel Meclisi'nin bu sağlam duruşunu takdir etmektedir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 10:08:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?