2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yabani hayvanlara özel bakım

Tüm ülke genelinde hava sıcaklıklarının düşmesi ve yoğun kar yağışı ile birlikte toprağın karla kaplanması yüzünden yem bulmakta zorlanan yabani hayvanların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için Samsun İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, doğaya yem takviyesi yaptı.

Çevre Müdürlüğü ekipleri, göçmen kuşların göç esnasında mola verdiği çok sayıda kuşun yaşam merkezi olan Türkiye'deki 400 kuş türünden 320'sinin yaşadığı Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Terme Gölardı, Çarşamba Baraj Gölleri ile
Vezirköprü Kunduz Ormanı'nda bir günde iki ton yem dağıttı.

Soğuk hava nedeniyle göllerin ve sulak yerlerin donması nedeniyle yabani kuşlar ölümle baş başa kaldı. Yiyecek bulamayan kuşların imdadına çevre ekipleri yetişti. Buzların üstüne su kenarlarına ekmek lavaş ve yem bırakıldı.

Kış mevsiminin yoğun yaşandığı bu günlerde yaban hayatının korunması için tedbir aldıklarını belirten İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, karlı günlerde toprağın karla kaplanması nedeniyle yabani hayvanların besin imkanlarının ortadan kalkdığını belirtti. Yabani kuşların ve diğer hayvanların aç kalmaması için yemleme çalışması yapıldığını dile getiren Kılıç, doğal yaşamın olduğu birçok noktada çalışmaların aralıksız süreceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 17:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?