2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yağmur su baskınlarına neden oldu

Samsun'da etkili sağanak yağış hayatı felç etti, su baskınları oluştu.


14 Temmuz Salı günü saat 21:00'dan itibaren aralıklarla devam eden sağanak yağış, Samsun'da öğlen saatlerinde etkisini artırdı. Yaklaşık 30 dakika şiddetli devam eden sağanak sonrasında şehir merkezi olumsuz etkilendi. Birçok cadde ve sokak oluşan sel nedeniyle taş, çakıl ve kumla doldu. Rögarların patlaması sonucu şehir alt yapısında taşmalar meydana geldi. Bazı noktalarda ağaçlar devrildi. Belediye ekipleri önlem amacıyla kritik noktalarda yerini aldı. Belediye görevlileri iş makineleri ve süpürgelerle
yoları temizlerken, bazı asfaltlarda ise yarılmalar meydana geldi. Emniyet güçleri devriye gezerek, durum tespiti yaptı. Bazı vatandaşlar sele karşı önlem alırken yağmura yolda yakalanan vatandaşlar ise korunaklı yerlere sığındı. Evleri zemin katta olan bazı vatandaşlar sel baskınına uğradı. Kendi imkanlarıyla evlerine dolan suyu boşaltmaya çalışan vatandaşlar, korkulu anlar yaşadı.
Bu arada Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, 24 saat içerisinde metrekareye 40.6 kilogram, saat 09.00'dan itibaren ise metrekareye 16.8 kilogram yağmur düştüğü bildirildi. Samsun Valiliği ise, 16 Temmuz Perşembe gününe kadar devam edecek sağanak yağış nedeniyle vatandaşlara sel ve su baskını uyarısında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 18:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?