6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yakakent'e modern kütüphane

Samsun'un Yakakent ilçesinde internet kullanımının da sağlanacağı modern kütüphane hizmete giriyor.

Öğrencilerin ve gençlerin daha rahat, modern ortamda kütüphane hizmetlerinden yararlanması, ders için gençlerin internet kafelere yönelmemesi, sağlıklı bir ortamda derslerini yapması çalışmaları kapsamında, kullanışsız olan ilçe kütüphanesinin yenilenmesi, kaymakamlığın girişimleri sonucu sağlandı.

Türk Telekom'dan 20 adet bilgisayar temin edilmesiyle internet kullanımının oluşturulduğu kütüphane, önümüzdeki günlerde hizmete girecek. 2 bin 500 kitabın bulunduğu ve kitap sayısının artırılması için destek beklenen kütüphane, çalışmalarla modern ve kullanışlı bir yapıya kavuşturuldu.

Hazırlık çalışmaları süren kütüphanede inceleme yapan Yakakent Kaymakamı Abdullah Çiftçi, ilçeye modern, amacına uygun bir kütüphane kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Eğitimin önemine değinen ve gençlerin bilgi kaynaklarına en iyi şekilde ulaşması için çalıştıklarını belirten Çiftçi, "Çocuklarımızı ayrıca internet kafelerden de kurtarıyoruz. Kitaplarımızla birlikte 20 adet bilgisayar temin edildi ve kurulumu tamamlanmak üzere. Öğrencilerimiz artık derslerini kütüphanede yapabilecek. Onları internet kafe ortamlarından da kurtarmış olacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 15:00:22
Güncelleme :7 Şubat 2008 Perşembe 15:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?