5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Yakakent'te "T" sorunu

Samsun'un Yakakent İlçesi'nde, "T" tahkimatlarının uygulanma hataları ve 5'inin projede bulunmasına rağmen hala yapılmaması sebebiyle 14 kilometre sahil bandı olan ilçenin büyük zarar gördüğü öğrenildi. 

Hırçın Karadeniz'in dalgalarının ilçeye zarar vermemesi için geliştirilen proje sonunda denize 8 adet "T" tahkimatının yapılması kararlaştırıldı. Ancak bu tahkimatlardan sadece 3'ü yapılabildi. Ayrıca, Karadeniz Sahil Yolu nedeniyle denize dolgu yapılması ve dolgunun denizi şişirmesinin etkisiyle ilçe sahil bandı Karadeniz dalgalarına esir oldu. 

Yakakent Belediye Başkanı Radi Şen, turizm beldesi olan ilçeye bu sezon turist gelmediğini dile getirdi. Şen, "Sahilimiz büyük zarar gördü. 3 adet "T" tahkimatının bulunduğu bölgede zarar yok. Ancak, deniz dolgunun da etkisiyle diğer bölümlere taşıyor ve ilçemiz büyük zarar görüyor. Özellikle ocak-şubat aylarında büyük yıkım oldu. Kalan 5 adet "T" tahkimatı da yapılarak ilçemiz Karadeniz'in dalgalarından biran önce kurtarılmalı. Bazı uzmanlar "T" tahkimatlarında uygulama hataları olduğunu da söylüyor. Bu söylentiler de dikkate alınarak ilgili kuruluş yeniden teknik proje ölçümlerini yapmalı. Dalga boyu, rüzgarın hızı yeniden belirlenmeli. Denize doğru 8 adet "T" tahkimatının maliyeti 50 milyon YTL. Bu büyük bir para. Bu paranın heba olmaması ve ilçemizin Karadeniz'in verdiği zarardan korunması için biran önce harekete geçilmeli" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2006 Çarşamba 11:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?