2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yakakent'te şüpheli ölüm

SAMSUN'DA DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİYLE ÖLÜM

Samsun'da geçirdiği gribal enfeksiyon sonucu hayatını kaybeden kadının domuz gribinden ölmüş olabileceği ihtimali üzerine inceleme başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Yakakent ilçesinin Kozköy köyünde ailesiyle birlikte oturan ve bekar olan 35 yaşındaki Nurdan Baş, çarşamba günü gribal enfeksiyon şikayetiyle Yakakent Aile Sağlığı Merkezi'ne gitti. İlaç verilip köyüne gönderilen Nurdan Baş, şikayetlerinin artması üzerine perşembe günü Alaçam Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Baş, burada da yapılan muayenesinin ardından gribal enfeksiyon tespitiyle ilaç yazılarak köyüne gönderildi. Cuma günü durumu ağırlaşan genç kadın, yakınları tarafından Alaçam Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda hayatını kaybetti. Doktorların domuz gribinden şüphelenmesi üzerine Alacam Cumhuriyet Savcılığı otopsi için Nurdan Baş'ın cenazesini Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdi.

Nurdan Baş'ın akrabası Eyüp Baş, doktorların domuz gribinden şüphelendiklerini söylediklerini, ancak Nurdan'ın kalp rahatsızlığının da bulunduğunu söyledi. Diğer bir akrabası Mehmet Kurt ise Nurdan'ın kalp sorunu olduğunu, bundan öldüğünü tahmin ettiklerini, fakat doktorların domuz gribinden şüphelendiğini kaydetti.

Bu arada, İl Sağlık Müdürlüğü'nün, domuz gribi şüphesi nedeniyle diğer aile bireylerini kontrol altına aldığı öğrenildi.

Öte yandan, Samsun'da şu ana kadar 8 domuz gribi pozitif vakasının görüldüğü, bunlardan bir bebeğin OMÜ Tıp Fakültesi'nde, diğer bir bebeğin Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altında olduğu, diğerlerinin ise tedavilerinin ardından taburcu edildiği belirtildi.

SAMSUN'DA DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİYLE ÖLÜM
SAMSUN'DA DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİYLE ÖLÜM
SAMSUN'DA DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİYLE ÖLÜM
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 15:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?