6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yalnız Değilsiniz Projesi

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, başta şehit çocukları olmak üzere il genelindeki yetim ve öksüz 3 bin 132 öğrenciye "Yalnız Değilsiniz Projesi" kapsamında postayla karne hediyesi paketi gönderdi.


Vali Güzeloğlu, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, 2007-2008 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sona ermesiyle birlikte yetim çocuklara karne gününde büyük bir sürpriz yaptı. Valilikçe başlatılan "Yalnız Değilsiniz Projesi" kapsamında il genelinde 1. sınıftan 8. sınıfa kadar öğrenim gören öğrenciler arasından öncelikli şehit çocukları olmak üzere 3 bin 132 anne-babası olmayan öğrenciye postayla karne hediyesi gönderildi. 23 Nisan İlköğretim Okulu Spor Salonu'nda özel olarak paketlenen hediyeler postaya verildi. Hediyelerin cumartesi ve pazar günleri de dahil olmak üzere dağıtılması kararlaştırılırken, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Vali ve eşi, 1997 yılında Tokat'ın Niksar ilçesinde terör örgütüyle girdiği çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Metin Arslantürk'ün evini ziyaret etti. Şehidin eşi Naciye, şehidin babası Sabri, annesi Fatma tarafından karşılanan Vali Güzeloğlu ve eşi, Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Hümeyra (14) ile 6. sınıf öğrencisi Hümeysa'yı (12) severek karnelerine baktı. Çocukların teşekkür belgelerini gören, notları inceleyen ve okuyan Güzeloğlu, çocuklarla yakından ilgilendi. Yanında getirdiği hediyeleri de çocuklara veren Vali Güzeloğlu, sohbet edip çocukların gelecek planlarını dinledi. Şehidin annesi Fatma Arslantürk ise, Vali Güzeloğlu'nun sıcak yaklaşımı karşısında duygulanarak gözyaşı döktü.


Mutlu ve hüzünlü anların aynı anda yaşandığı ziyarette proje hakkında bilgi veren Vali Güzeloğlu, eğitim dönemini tamamlayan öğrencilerin heyecanla karnelerini aldığını ve bunu en sevdikleri kişiler olan anne ve babalarıyla mutlu bir şekilde paylaştığını, mutluluğu paylaşamayan çocukların da var olduğunu söyledi. Öncelikle canlarını vatan için feda etmiş şehitler başta olmak üzere anne ve babaları olmayan il genelinde 3 bin 132 öğrencinin sevinçlerine ortak olmak için "Yalnız Değilsiniz Projesi" kapsamında karne hediyesi gönderdiğini belirten Güzeloğlu, "Valilik olarak bizlere emanet edilen yavrularımıza yalnız olmadıklarını belirtmek, kalplerimizin bir attığını, coşku ve sevinçlerine ortak olduğumuzu vurgulamak ve karne heyecanlarını paylaşmak için böyle bir proje geliştirdik. Hediye paketlerimiz, tespit edilen çocuklarımızın adreslerine bizzat PTT kargo birimi tarafından teslim edilecek ve doğrudan ellerinde olacaktır. Hediye paketinin içinde benim yazdığım bir mektup, kitap ve oyuncaklar bulunmaktadır. Kitaplar Nutuk ile düzeylerine göre TÜBİTAK bilim yayınları ve MEB 100 Temel Eser serisinden seçilmiştir. Oyuncaklar da, yaş gruplarına göre eğitici ve zeka geliştirici olarak belirlenmiştir. Ayrıca çocuklarımızın bana bizzat ulaşabilecekleri telefon numaralarını da özel olarak eklettim. 85 bin YTL olan proje maliyeti, doğrudan hayırsever kurum ve vatandaşlarımızın katkılarıyla sağlanmıştır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 15:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?