4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Yaptığı iğne koyunları telef etti

YAPTIĞI İĞNE KOYUNLARI TELEF ETTİ

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) tarafından "Koyunculuk Projesi" kapsamında yardıma muhtaç ailelere dağıtılan küçükbaş hayvanlardan alan köylünün 9 kuzu ve 1 koyunu, yapılan iğne yüzünden telef oldu.

Yağınözü köyünde oturan Muhittin Yaman isimli vatandaş, SYDV'den aldığı koyunlardan doğan kuzuların hastalanması üzerine gittiği veteriner hekimden yardım istedi. Yılmaz, veteriner hekimin verdiği iğnelerden 9 kuzu ve bir koyuna yaptı. İğnenin ardından fenalaşan hayvanlar telef oldu.

Muhittin Yılmaz, Vezirköprü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 9 koyun ve 1 koç aldığını, bunlardan 9 kuzunun doğduğunu, ancak 2-3 aylık olan kuzuların hastalandığını söyledi. Yılmaz, "Kuzular hastalanınca bir veterinere gittim ve yardım istedim. O da, 'Veba hastalığı diye bir şey dolanıyor. Bu iğneyi kullanırsın, 2-3 gün içinde geçer' dedi ve bir iğne verdi. Bana verdiği iğneleri dediği şekilde hayvanlara yaptım. İğneyi vurduktan sonra 9 kuzu hemen öldü. İlçe Tarım Müdürlüğü'nden

yardım istedim ama maalesef hayvanları kurtaramadık. Ayrıca 2 gün sonra da 1 koyun öldü" dedi.

Ölen kardeşinin 3 çocuğu ile birlikte 10 kişilik bir aileye baktığını belirten Muhittin Yılmaz, mağdur olduğunu söyledi. Yılmaz, "Bu koyunlardan geçimimizi sağlayacaktık. Böyle olunca da mağdur olduk. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum" diye konuştu.

İğneyi veren veteriner hekim Hülya Hancı, "Buradan ilacı herhangi bir şahıs alır yapar, uygular. Hayvan o anda ölebilir. Bunun sorumlusu ben değilim. Kendisi almış, kendisi yapmış. İğne yapıldığında hayvan alerjiden şok geçirebilir ve ölebilir" şeklinde konuştu.

İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur ise Muhittin Yılmaz'ın kendilerine 3 gün sonra müracaat ettiği için geç kaldığını, kuzular ve koyunun neden öldüğünün tespitini yapamadıklarını söyledi.

YAPTIĞI İĞNE KOYUNLARI TELEF ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 11:40:01
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 15:43:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?